Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naudotomis padangomis atsikračiusiam vyrui ir įmonei – tūkstantinės baudos

Tarp Aplinkos apsaugos departamento ir neteisėtai Klaipėdos rajone padangų atliekomis atsikračiusio asmens prasidėję teismo procesai baigėsi aplinkosaugininkų pergale. Pažeidėjui teks sumokėti baudą ir padangas perduoti atliekų tvarkytojui, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.
Padangos miške
Padangos miške / Valstybinių miškų urėdijos nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdyba informuoja, kad dar vasarį pagal pranešimų priėmimo tarnyboje gautą pranešimą būdraujantys pareigūnai sulaikė asmenį, į svetimą sklypą atvežusį ir išvertusį krūvą naudotų padangų. Už tai jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir paskirta 2 300 kurią bauda, kurią pažeidėjas ginčijo teisme vis keisdamas parodymus.

Praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teismas neskundžiama nutartimi šį asmenį pripažino kaltu. Todėl jam nepavyks išsisukti nuo baudos ir teks sutvarkyti sklypą – padangas perduoti atliekų tvarkytojui.

Paaiškinime asmuo buvo nurodęs, kad padangas atvežė iš autoserviso, esančio Klaipėdos mieste. Gavę šią informaciją, Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai nedelsdami atliko nurodyto autoserviso neplaninį patikrinimą. Paaiškėjo, kad ūkio subjektas neturi jokių padangų atliekų perdavimą pagrindžiančių dokumentų, neveda atliekų susidarymo apskaitos ir neteikia atliekų susidarymo ataskaitų.

Įmonės vadovas nurodė, kad naudotas padangas pardavė fiziniam asmeniui, neturinčiam teisės surinkti, vežti ar apdoroti atliekas. Todėl ir autoservisas turės apmokėti baudas už administracinius nusižengimus, taip pat jam bus taikoma juridinio asmens atsakomybė (nuo 5 000 iki 8 000 eurų).

Aplinkos apsaugos departamentas ragina saugoti aplinką ir naudotis numatytais atliekų sutvarkymo būdais, o pastebėjus aplinką teršiančius asmenis informuoti tiesiogiai AAD telefonu 8 5 273 2995 arba 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento