Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ne tarnybos meto“ pareigūnui nėra: Pakruojo patrulis gelbėjo dviratininko gyvybę

Pareigūnas, atsidūręs tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje, išgelbėjo žmogaus gyvybę.
Pakruojo rajono policijos komisariate Reagavimo skyriuje dirbantis vyriausiasis patrulis Aurimas Danielius.
Pakruojo rajono policijos komisariate Reagavimo skyriuje dirbantis vyriausiasis patrulis Aurimas Danielius. / Pakruojo r. PK nuotr.

„Ne tarnybos meto“ pareigūnui nėra – tai įrodė 9 metus Pakruojo rajono policijos komisariate Reagavimo skyriuje dirbantis vyriausiasis patrulis Aurimas Danielius, kuris sumaniai, drąsiai ir ryžtingai gelbėjo vyro gyvybę.

Liepos 22-oji diena pareigūnui pakrypo netikėtai, kai ne tarnybos metu važiuodamas iš Klovainių miestelio, jis pastebėjo, jog priekyje jo važiuojantis automobilis staiga ėmė stabdyti. Aurimas nieko nelaukdamas taip pat sustabdė savo automobilį ir ant važiuojamosios kelio dalies pamatė gulintį dviratininką. Tuomet pareigūnas išsyk suprato, jog vyrui negerai su sveikata – jis buvo be sąmonės.

Dviratininko gaivinimą tęsė atvykę medikai, kurie panaudojo elektrošoką ir vyro širdis, laimė, vėl ėmė plakti.

Kritinėje žmogaus gyvybei ir sveikatai situacijoje, kai buvo svarbi kiekviena minutė, pareigūnas sureagavo iš karto – paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir vykdydamas greitosios pagalbos dispečerės nurodymus, kartu su kitu vairuotoju, pernešė gulintį dviratininką nuo važiuojamosios kelio dalies ant žolės ir pradėjo gaivinti – daryti širdies masažą.

Neabejingi liko ir pro šalį važiavę vairuotojai, kurie sustojo padėti Aurimui. Vėliau gaivinimą tęsė atvykę medikai, kurie panaudojo elektrošoką ir vyro širdis, laimė, atsigavo.

Kiekvienas sėkmingai pasibaigęs įvykis yra svarbi policijos pareigūno darbo dalis, o išgelbėta gyvybė skatina dar atsakingiau ir uoliau atlikti šią pareigą, pažymima pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas