Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nelaimingo atsitikimo metu Kėdainiuose išdaužtas autobusų stotelės stiklas

Trečiadienio rytas Kėdainių miesto seniūnijai prasidėjo nenumatytais darbais, mat buvo pranešta, kad dar antradienio vakarą Kėdainių miete, J. Basanavičiaus gatvėje, autobusų stotelėje šalia buvusios kolegijos buvo išdaužtas autobusų laukimo stotelės-paviljono stiklas. Beje, paaiškėjo, kad šį kartą tai ne vandalų darbas – stiklas išdaužtas nelaimingo atsitikimo metu. Žmogus padarytą žalą jau atlygino.
Išdaužtas stotelės stiklas
Išdaužtas stotelės stiklas / Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Išdaužė antradienį

Atsirado kėdainiečių, kurie teigė, jog antradienio dieną stiklas buvo sveikas, o vakare, apie 19 valandą, jau buvo išdaužtas.

Trečiadienio rytą žmonės apie pabirusias stiklo duženas pranešė Kėdainių miesto seniūnijai ir sulaukė patikinimo, kad stiklo duženos bus surinktos ir nekels pavojaus.

Į nurodytą vietą atvykus darbininkams paaiškėjo, kad stiklo duženos pabiro ne tik stotelėje ir ant šaligatvio, bet ir ant važiuojamosios gatvės dalies. Todėl operatyviai tą patį rytą duženos buvo sušluotos ir sukrautos į specialų seniūnijos maišą bei išvežtos.

Įvyko nelaimingas atsitikimas

Kėdainių miesto seniūnija informavo, kad pastaruoju metu vandalai aprimę, tačiau pavienių atvejų, kuomet išdaužiami stotelių stiklai, pasitaiko. Kaip ir kada šįkart išdaužtas autobusų laukimo stotelės-paviljono stiklas – žinoma.

„Įvyko nelaimingas atsitikimas. Žmogus pavažiavo mašina su praviromis durelėmis ir išdaužė stiklą. Niekas įvykio metu nenukentėjo. Patyrėme tik materialinę žalą.

Beje, žmogus su seniūnija jau atsiskaitė, labai pergyvena dėl įvykio.

Grūdintas stiklas artimiausiu metu bus pakeistas nauju.

Visą įvykį užfiksavo ir miesto stebėjimo kameros“, – paaiškino miesto seniūnijos darbo organizavimo inžinierius Vytautas Petraitis.

Pavasarį fiksuotas vandalizmo atvejis

Beje, autobusų stotelėje „Kolegija“ šį pavasarį autobusų laukimo stotelės-paviljono stiklas buvo išdaužtas tyčia. Tąkart atsirado ir įvykį mačiusių liudininkų, kurie nurodė, jog stiklą akmeniu išdaužė du paaugliai.

Ne vienas ir ne du žmonės pasakojo, kad stotelėje ginčijosi du paaugliai. Vienas jų stovėjo šalia gatvės, kitas – už paviljono nuo daugiabučių kiemų pusės. Būtent šis vaikinas ir metė akmenį į stotelės stiklą ir šis subyrėjo.

Tai matė tiek stotelėje buvę, tiek tuo metu pro minėtą vietą važiavę žmonės. Dar jie paaiškino, kad net sudrausminti jaunuolių nespėjo, mat vos dužus stiklui šie skubiai pasišalino į šalia esančius daugiabučių kiemus.

Deja, bet iškart po įvykio nei Kėdainių miesto seniūnija, nei policijos pareigūnai ar viešosios tvarkos sergėtojai pranešimo apie vandalų išpuolį nesulaukė. Seniūniją informacija pasiekė tik kitą dieną.

Prižiūri seniūnija

Autobusų laukimo stoteles prižiūri ir esant reikalui tvarko Kėdainių miesto seniūnija. Seniūnija užtikrina, kad išdaužti stiklai būtų pakeičiami naujais. O dažnai suniokotus stiklus tenka pirkti iš mūsų visų, mokesčių mokėtojų, pinigų.

Jei pavykta nustatyti kaltininką – šiam tenka paploninti piniginę. Dėl išdaužto paviljono stiklo, jei nesugadinta paviljono metalo konstrukcija, seniūnija patiria kelių šimtų eurų nuostolį, nes grūdintas stiklas brangus. Dūžtantis paprastas stiklas sužalotų žmogų. Visais vandalizmo atvejais kreipiamasi į policiją. Kartais pareigūnams pavyksta nustatyti chuliganus. Kėdainių miesto seniūniją gyventojų prašo nebūti abejingiems ir, pamačius niokojant autobusų laukimo paviljonus ar kitą miesto turtą, paskambinti seniūnijai ar policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas