Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelegalai namo iš Pabradės išsiųsti Lenkijos karinių oro pajėgų lėktuvu

Praėjusią savaitę VSAT Užsieniečių registracijos centro Štabo Tyrimo ir Apsaugos skyrių pareigūnai kartu su kolegomis iš Lenkijos dalyvavo jungtiniame skrydyje, kurio metu į kilmės valstybes buvo grąžinti nelegalūs migrantai iš Gruzijos ir Afganistano.
Mazar-e-Sharifo oro uostas Afganistane
Mazar-e-Sharifo oro uostas Afganistane / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, dar rugpjūtį iš Lenkijos pasienio tarnybos Štabo Užsieniečių departamento buvo gautas pranešimas, kad spalio 1 d. Lenkijos pasieniečiai organizuos jungtinį skrydį į Afganistaną, kurio metu bus leidžiamasi ir Gruzijoje. VSAT Užsieniečių registracijos centras pasinaudojo proga tokio skrydžio metu iš Lietuvos išsiųsti ir keturis centre gyvenančius nelegalus iš Gruzijos, kurie neteisėtai pateko į Lietuvą ir buvo sulaikyti pasieniečių.

Juos šeši VSAT pareigūnai spalio 1 d. iš URC Pabradėje nuvežė į Lenkiją, Budzisko pasienio kontrolės punktą. Iš čia grupė su Lenkijos pasieniečiais nuvyko į Krokuvos oro uostą, kur jau laukė skrydžiui paruoštas Lenkijos karinių oro pajėgų lėktuvas CASA-295M. Juo  į Tbilisį išskrido URC pareigūnai su iš Lietuvos išsiunčiamais gruzinais bei 13 Lenkijos pasienio tarnybos pareigūnų, lydėjusių iš šalies išsiunčiamus penkis Gruzijos ir 10 Afganistano piliečių.

Lėktuvui nusileidus Tbilisio oro uoste, visi Gruzijos piliečiai buvo perduoti šios šalies institucijų atstovams.

Tuomet orlaivis nuskrido į Afganistaną, Mazar-e-Sharif oro uostą. Čia Lenkijos pasieniečiai atitinkamoms institucijoms perdavė išsiųstus Afganistano piliečius.

Į Varšuvą abiejų šalių pasieniečiai Lenkijos karinių oro pajėgų lėktuvu parskrido spalio 4 d.

Panašus jungtinis skrydis, kuriame dalyvavo VSAT Užsieniečių registracijos centro ir Lenkijos pasienio tarnybos pareigūnai, vyko birželio 24 – 28 d. Tuomet iš Lietuvos per Lenkiją buvo išsiųsti trys Gruzijos piliečiai, nelegalūs migrantai.

Visos išlaidos, susijusios su dalyvavimu tokiuose jungtiniuose skrydžiuose, yra apmokamos iš Europos grąžinimo fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento