Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nelegaliai kertama ir Lietuvos–Lenkijos siena: lietuvis teisinosi ėjęs pas merginą į Baltarusiją

Du Lietuvos piliečiai, kurie nelegaliai kirto Lenkijos sieną, buvo sulaikyti šios šalies pasieniečių Palenkės vaivadijoje. Vienas iš jų tvirtino, kaip rašo radio.bialystok.pl, ketinęs aplankyti merginą, kuri gyvena... Baltarusijoje. Antrasis irgi kirto Lenkijos–Baltarusijos sieną, tačiau kodėl – nepranešama. Abu jie perduoti Lietuvos pareigūnams.
Lietuvos ir Lenkijos pasienyje
Lietuvos ir Lenkijos pasienyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos ir Lenkijos siena jau daug metų yra atvira, tad toks įvykis keltų nuostabą, jeigu šiuo metu dėl koronaviruso grėsmės valstybės nebūtų uždariusios savo sienų. Tad ir iš Lietuvos į Lenkiją galima patekti ne visiems, o kirtus sieną tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje vis dar būtina dvi savaites karantinuotis.

Tačiau du lietuviai nusprendė to nepaisyti. Vieną iš jų sulaikė Lenkijos pasieniečiai Rutka Tartako vietovėje. Paaiškėjo, kad norėdamas atsidurti Lenkijoje vyras nelegaliai kirto sieną. Anot pasieniečių, vyras paaiškino, kad ketino eiti toliau – per Baltarusijos sieną, nes ten gyvena jo merginą, kurią jis norėjo aplankyti.

Su antruoju vyru, kaip teigia Balstogės radijas, situacija sudėtingesnė: Lipsko pasienio punkto pasieniečiai pastebėjo žmogaus, kirtusio sieną su Baltarusija, pėdsakus – iš Lenkijos ten perėjo vienas asmuo. Apie tai buvo informuoti Baltarusijos pareigūnai, kurie netrukus ir sulaikė 40-metį Lietuvos pilietį.

Jis perduotas iš pradžių Lenkijos pasienio tarnybai, o paskui, kaip ir pirmasis lietuvis, Lietuvos pareigūnams. Apie priežastis, kodėl antrasis vyras ėjo į Baltarusiją ir kaip atsidūrė Lenkijoje, Lenkijos žiniasklaida nepraneša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi