Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nelegalių cigarečių gabentojas spruko nuo muitinės kriminalistų

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai ketvirtdienį per visą Jonavos miestą vijosi nelegalias cigaretes gabenantį Lietuvos Respublikos pilietį V.R., tačiau kriminalistų įžvalgumo ir gerų įgūdžių dėka jam pasprukti nepavyko: užblokavus automobilį iš priekio jis buvo sustabdytas.
Pinigai
Pinigai / MKT nuotr.

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, pareigūnai Jonavoje po gaudynių lengvajame automobilyje „Toyota Avensis Verso“ rado 94 tūkst. vnt. cigarečių "Minsk superslims" ir 10 tūkst. JAV dolerių (26 tūkst. 88 Lt).

Atlikus kratą sulaikytos transporto priemonės savininko namuose buvo rasta: du 16 kalibro medžiokliniai šoviniai ir 20 tūkst. 540 vnt. cigarečių "Minsk Capital", 3 tūkst. 920 vnt. cigarečių "Fest", 5 tūkst. 200 vnt. cigarečių "Minsk superslims". Visos cigaretės buvo pažymėtos Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Iš viso buvo rasta 105 tūkst. 660 vnt. cigarečių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis, kurių preliminari vertė − 46 tūkst. 462 Lt. Nelegaliai gabenamos ir laikomos cigaretės buvo sulaikytos.

Pilietis V.R. sulaikytas 48 valandoms.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 2 str. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis) 1 dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas