Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neregėtais metodais išnarpliotos žmogžudystės byla: nužudytasis – 6 vaikų šeimos galva

Šiaulių apygardos teismas numato pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Pakruojo rajone gyvenantis 50 m. A. Z. kaltinamas nužudymu. Kaltinamasis anksčiau teistas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą. Tuo metu nužudytojo gedi šeima, kurioje auga net šeši vaikai.
Kriminalistiniai tyrimai
Kriminalistiniai tyrimai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anksčiau Šiaulių apskrities policija skelbė, kad Lietuvoje dar neregėtus metodus pasitelkę policijos ekspertai išpainiojo mįslingą žmogžudystę. Pasakojimas apie kriminalistinį proveržį buvo susijęs būtent su šia byla.

Kuo ypatinga detektyvų šiuo atveju panaudota metodika, naujienų portalas išsamiai pasakojo išskirtinio turinio 15MAX rubrikos publikacijoje: Specialiojo policijos dueto nariai Monika ir Vaidas: „Atrodome kaip teletabiai, bet sėdime kraujo klane“

Bylos kaltinamajame akte nurodoma, jog nusikaltimas padarytas 2020 m. balandžio 11-ąją Guostagalio kaime, Pakruojo rajone. Apie antrą valandą nakties tarp namo šeimininko A. Z. ir kartu su juo buvusio pažįstamo, bendraamžio A. Ž. kilo konfliktas, kurio metu nuo alkoholio apsvaigęs šeimininkas svečią puolė mušti.

Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, aukai į įvairias kūno vietas padarytos 26 durtinės-pjautinės žaizdos. Nuo patirtų sužalojimų auka mirė įvykio vietoje. Dėl nežinomų priežasčių tarp vyrų konfliktas kilo vartojant alkoholį. A. Ž. paliko šeimą, kurioje ir šeši vaikai.

Aukai į įvairias kūno vietas padarytos 26 durtinės-pjautinės žaizdos.

Po nelaimės A. Z. paskambinęs bendruoju pagalbos telefonu kalbėjo apie galbūt nužudytą žmogų. Kaltinamasis yra suimtas, sprendžiant kardomosios priemonės pratęsimo klausimą, A. Z. neprieštaravo toliau būti suimtas, anot jo, tardymo izoliatoriuje jam saugiau.

Bylos nagrinėjimo pradžia – gruodžio 23 d., praneša Šiaulių apygardos teismas. Kitų paskirtų teismo posėdžių datos yra jau 2021-ųjų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne