Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neregėtas per Lietuvą vykusio ruso išradimas: „itin prastais keliais“ kitaip važiuoti neįmanoma?

Rusą Kybartuose įklampino suklastotas „pagražinto“ automobilio dokumentas, pirmadienį skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos.
Sulaikytas automobilis
Sulaikytas automobilis / VSAT nuotr.

Kybartų pasienio kontrolės punkte (PKP) pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos į Kaliningrado sritį neįprastai atrodančiu automobiliu „Nissan Note“ vykusį rusą. Pasienio tikrinimo metu šis užsienietis VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotą transporto priemonės registracijos liudijimą ir paaiškino, kodėl taip „pagražinta“ jo mašinos priekinė dalis.

Penktadienio naktį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardos pareigūnai Kybartų PKP tikrino iš Lietuvos į Rusijos Kaliningrado sritį vykstančio neįprastai atrodančio automobilio „Nissan Note“ ir jo vairuotojo dokumentus. Apynaujį automobilį su rusiškais registracijos numeriais vairavo 31-erių Rusijos pilietis. Jis per Lietuvą vyko tranzitu ir turėjo supaprastinto tranzito dokumentą.

Iš pirmo žvilgsnio galėjo pasirodyti, kad „Nissan Note“ nukentėjo per autoįvykį.

Automobilis atrodė keistai. Priekinė jo dalis buvo apklijuota tvirta lipnia juosta ir polietileno plėvele. Iš pirmo žvilgsnio galėjo pasirodyti, kad „Nissan Note“ nukentėjo per autoįvykį. Tačiau vairuotojas Rusijos pilietis paaiškino, kad tokiu neįprastu būdu automobilį siekiama apsaugoti nuo tikėtinų pažeidimų važiuojant „itin prastais“ keliais.

Pasieniečiams atliekant dokumentų patikrą paaiškėjo, kad rusas VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, visiškai suklastotą Rusijos transporto priemonės registracijos liudijimą.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo. Į Kaliningrado sritį vykęs vyras atsidūrė Viešvilės pasienio užkardos laikino sulaikymo patalpoje.

Kitą dieną po apklausos pasieniečiai jį paleido skyrus kardomąją priemonę – periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

VSAT nuotr./Sulaikytas automobilis
VSAT nuotr./Sulaikytas automobilis

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas