Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neregėtas įžūlumas: Šiauliuose kanapių plantacijai apšviesti privogė elektros už 7 tūkst. eurų

Trečiadienį Šiaulių apygardos teismas iš esmės pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 1977 m. gimęs Dangis Daktaras ir 1952 m. gimusi jo motina Irena Daktarienė kaltinami kanapių auginimu, neteisėtu disponavimu labai dideliu jų kiekių turint tikslą jas platinti, neteisėtu naudojimusi energija ir ryšių paslaugomis, 1980 m. gimusi žmona Indrė Daktarė kaltinama neteisėtu narkotinių medžiagų disponavimu, turint tikslą jas platinti. Byloje paskelbta pertrauka.
Kanapių auginimas
Kanapių auginimas
Temos: 2 Kanapės Marihuana

Bylos duomenimis, nuo 2018 metų rugsėjo iki tų pačių metų lapkričio D.Daktaras veikdamas kartu su motina pastarajai priklausančio namo Šiauliuose palėpėje specialiai įrengtoje patalpoje augino didelį kiekį, daugiau kaip 80 vienetų kanapių. Vėliau šias kanapes nukirpo ir toje pačioje palėpėje jas džiovino, rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime.

Vyras taip pat kaltinamas tuo, kad veikdamas kartu su motina šioje palėpėje neteisėtai prisijungė prie „Lietuvos energijos tiekimas“ elektros tinklo ir naudojosi elektra.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad bendrovei buvo padaryta beveik 7000 eurų žala. D.Daktaras taip pat kaltinamas tuo, kad veikdamas kartu su savo žmona savo bute laikė kanapes.

2018 metų lapkričio 19 d. per kratas policijos pareigūnai rado ir paėmė narkotines priemones, tuo pačiu metu aptiktas ir neteisėtas prisijungimas prie elektros tinklo.

Teismo posėdyje perskaitytas kaltinamasis aktas, išnagrinėti kaltinamųjų prašymai, tarp kurių ir prašymas, kad ši byla būtų nagrinėjama neviešuose teismo posėdžiuose. Toks prašymas atmestas. Į kitą teismo posėdį bus šaukiami liudytojai. Patikslintos kitų posėdžių datos: vasario 24 d., 10.00 val., o kovo 10, 31 ir gegužės 11 dienomis teismo posėdžiai numatyti 9.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito