Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neryje rastas ilgiau kaip mėnesį ieškotos moters kūnas

Lapkričio 20 d. apie 12 val. 20 min. Trakų r., ties Žemųjų Semeniukų k., Neries upėje, rastas apie 40 metų amžiaus nenustatytos tapatybės moters lavonas (irimo stadijos), praneša policija.
Gelbėjimo tarnyba Neryje
Gelbėjimo tarnyba Neryje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Temos: 2 Policija Neris

Kaip nurodoma pranešime, atlikus pirminę apžiūrą ir įvertinus išorinius požymius, yra pagrindo manyti, kad rastas lavonas moters, kuri spalio 15 d. apie 19.15 val. Vilniuje, ties Žirmūnų tiltu, vaiko akivaizdoje šoko į Neries upę ir iki šiol buvo ieškoma kaip dingusi be žinios.

Pas moterį rastas mobiliojo ryšio telefonas, kurio paieška buvo paskelbta dingus moteriai. Taip pat atitinka visi išoriniai požymiai – kūno sudėjimas, plaukai, drabužiai, randas.

Suprasti akimirksniu

  • Pirminiais duomenimis, sekmadienį, spalio 15 d., Neries krantine ties sostinės Žirmūnų tiltu ėjo moteris (gim. 1975 m.), o paskui ją ėjo 12 metų dukra. Motina atstūmė nuo savęs mergaitę ir nuo betoninės krantinės įšoko ir įbrido į upę.
  • Ugniagesiai gelbėtojai moters ieškojo ir to paties sekmadienio vakarą, paskui pirmadienį jie išžvalgė 20 kilometrų Neries upės, tačiau dingusiosios nerado.
  • Lygiai po savaitės, sekmadienio popietę, Vilniuje pakilęs pasieniečių sraigtasparnis apžiūrėjo Neries upę nuo Vilniaus iki Ruklos Jonavos rajone, tačiau, prieš savaitę, kaip įtariama, paskendusios moters nerado.
  • Po penkių savaičių skenduolė, galima sakyti rasta, atsitiktinai. Kūną Neries krantinėje Žemųjų Semeniukų kaime pastebėjo pro šalį ėjęs žmogus. Gyventojas pranešė apie tai Bendruoju pagalbos centro numeriu 112. Palaikų iškėlimas iš upės nebuvo komplikuotas, policija į radimvietę net nekvietė ugniagesių gelbėtojų.
  • Pareigūnai visą parą neinformavo visuomenės apie rastą kūną, įrašas apie esminį postūmį rezonansinėje asmens paieškos istorijoje neatsirado ir praėjusios paros svarbiausių policijos įvykių suvestinėje.Dabar teisėsaugos atstovai teigia, kad tęsia ikiteisminį tyrimą pagal vadinamąjį penketukų kodą (555) – dėl viešoje vietoje aptikto negyvo žmogaus mirties priežasties nustatymo.

Bus vykdomas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti ir, kadangi dėl kūno būklės atpažinti moters neįmanoma, privalomai atliktas DNR tyrimas.

Dingusiosios kurį laiką ieškojo ugniagesiai gelbėtojai, narai, jie išžvalgė kelias dešimtis kilometrų upės. Dingusiosios buvo ieškoma ir su pasieniečių sraigtasparniu.

Emocinė pagalba: kur kreiptis
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277
Krizių įveikimo centras
Antakalnio g. 97, Vilnius
www.krizesiveikimas.lt
krizesiveikimas
Psichologinė pagalba emigrantams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne