Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nubausta apgaule į prostituciją draugę įtraukusi panevėžietė

Panevėžio apygardos teismo paskelbtu nuosprendžiu apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotoje nagrinėti apygardos teismui baudžiamojoje byloje dėl įtraukimo į prostituciją 29 metų panevėžietė A.G. pripažinta kalta. Nuteistajai paskirta laisvės apribojimo bausmė vieneriems metams ir šešiems mėnesiams.
Meilė už pinigus
Meilė už pinigus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, ši bausmė subendrinta su kita, paskirta miesto apylinkės teismo pernai sausio 30 d., ir nustatyta galutinė – dvejų metų laisvės apribojimo bausmė. Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į baudžiamąją atsakomybę sunkinančias ir lengvinančias aplinkybes, tarp jų ir į tai, kad kitoje byloje dėl prekybos žmonėmis ji pati pripažinta nukentėjusiąja.

Prieš šešerius metus rudenį kaltinamoji A.G. kartu su kitu asmeniu, kurio atžvilgiu atliekamas atskiras ikiteisminis tyrimas, pasinaudodami nukentėjusiosios – vieno rajono mažame miestelyje gyvenusios jaunos moters pažeidžiamumu – sunkia materialine padėtimi, pažadėjo jai virėjos darbą ir prikalbino vykti į Ispaniją. Nugabenę į Pajosako miestą Ispanijoje įtraukė ją į prostituciją.

Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Nida Grunskienė, palaikiusi valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme, teigė, kad A. G. padarė sunkų nusikaltimą – apgaule įtraukė į prostituciją savo draugę. Niekur nedirbančiai ir sunkiai besiverčiančiai trijų mažamečių vaikų motinai ji pažadėjo, kad teks dirbti virėja. Nukentėjusioji buvo apgauta, nes, žinodama tiesą, nebūtų sutikusi važiuoti.

Ikiteisminį tyrimą organizavusi, kontroliavusi ir jam vadovavusi apygardos prokuratūros ONKT skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Nida Grunskienė sakė, kad kaltinamosios baudžiamąją atsakomybę lengvina tai, kad ji prisipažino padariusi baudžiamojo įstatymo numatytą veiką, nuoširdžiai gailisi, jos pačios nusikalstama veika buvo padaryta dėl labai sunkios turtinės ir beviltiškos kaltininko padėties. Susiklostė tokios objektyvios išorinio gyvenimo aplinkybės, kurios padarė tiesioginį poveikį jos elgesio pasirinkimui.

Sudėtingo ikiteisminio tyrimo metu ji padėjo išaiškinti nusikalstamas veikas ir joje dalyvavusius asmenis. Todėl, pasak prokurorės, įvertinus šias aplinkybes, baudžiamojo proceso nuostatos suteikia galimybę skirti švelnesnę bausmę, negu numatyta straipsnio sankcijoje už padarytą nusikalstamą veiką, t. y. laisvės apribojimą ir įpareigojimus – uždrausti lankytis naktiniuose klubuose, kavinėse, baruose ir nuo 23 val. iki 06 val. būti namuose.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, jam vadovavo, kontroliavo ir organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?