Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nubausti iš močiutės rankų 2200 eurų išplėšę jauni, bet patyrę Kuršėnų plėšikai

Tris jaunus plėšikus Šiaulių apylinkės teismas paskelbė kaltais dėl močiutės apiplėšimo. Šis rezonansinis apiplėšimas įvyko sausio mėnesį, kuomet žmonės pulkais ėjo į bankus ir pašto skyrius keisti santaupų į ką tik įvestus eurus.
Daugiau nei 2200 eurų iš močiutės rankų pagrobę kuršėniškiai sulaukė bausmės
Daugiau nei 2200 eurų iš močiutės rankų pagrobę kuršėniškiai sulaukė bausmės / Alvydo Januševičiaus nuotr.

25-erių šešis kartus teistas Paulius Ukrinas nubaustas kalėti vienerius metus. Jis buvo tas, kuris iš močiutės rankų išplėšė jos rankinę su pinigais.

24-erių septynis kartus teistam Rimantui Lelei teismas bausmes sumavo – jam buvo nesibaigusi lygtinė bausmė. Jis kalės 9 mėnesius. Abu nuteistieji bausmės laiką praleis pataisos namuose.

22-ejų kartą teistas Aivaras Songaila realios bausmės išvengė, tačiau buvo pripažintas kaltu bendrininkavus nusikaltime. Jis vairavo automobilį. Vaikinas turės sumokėti 753 eurų baudą.

Visiems trims kuršėniškiams teks atlyginti ne tik patirtus nuostolius, bet ir 500 litų moralinę žalą nukentėjusiajai močiutei. Taip pat – 1000 litų jos advokato išlaidų. Bendra suma – 3250,94 euro.

Močiutę apiplėšė organizuotai

Sausio 12 dieną Paulius Ukrinas, prisiartinęs prie močiutės, iš jos rankų ištraukė rankinę, kurioje buvo 2200 eurų, mobiliojo ryšio telefonas, asmens dokumentai.

P.Ukrinas, padedamas Rimanto Lelės, banko skyriuje akylai stebėjo valiutą keičiančią močiutę.

Šiaulių rajono policijos pareigūnai, pasitelkdami stebėjimo kameras ir turimą informaciją apie nusikalsti linkusius asmenis, nustatė, jog P.Ukrinas, padedamas Rimanto Lelės, banko skyriuje iš tiesų stebėjo valiutą keičiančią močiutę.

Policija jau po trijų valandų Paulių Ukriną sulaikė ir uždarė į areštinę. 

R.Lelė buvo sulaikytas savo namuose. Durų atverti kriminalistams jis neketino, tad į pagalbą teko kviestis ugniagesius ir prašyti jų laužti duris. Tik tuomet buto gyventojai patys atvėrė duris.

Visus automobiliu vežiojęs A.Songaila teismui visą laiką teigė, jog apie apiplėšimą nieko nežinojo, tačiau geranoriškai ėmėsi atlyginti močiutės patirtą finansinę žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas