Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nufilmuota, kaip gaisras talžė Kalėdų kelionėms ruošiamą siauruko vagoną

Gausios ugniagesių pajėgos skubėjo į Aukštaitijos siaurąjį geležinkelį, kai buvo pranešta, kad siauruko vagone kilo gaisras, veržiasi dūmai. Portalo „Jūsų Panevėžys“ (JP) filmuotoje medžiagoje užfiksuoti įvykio įkarščio epizodai: į gaisrą skubantys ekipažai ir dūmų apimtas traukinys. Tiesa, informacija apie įvykio aplinkybes prieštaringa: vyko bandomoji kalėdinė kelionė, ar gaisras kilo per vagono remontą?

Praėjusį penktadienį apie šį karštą incidentą pranešė portalas jp.lt: Aukštaitijos siaurasis geležinkelis ruošiasi kalėdiniam laikotarpiui ir siūlo keliauti siauruku į švytintį Kalėdinį miestelį Panevėžio traukinių depe, bet tądien vykusią bandomąją kelionę apkartino didelė techninė nelaimė – vienas siauruko vagonas užsidegė.

VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius Darius Liutikas, duodamas interviu JP, suskubo nuraminti, kad gaisras nesutrukdys suplanuotų kalėdinių kelionių. Anot vadovo, gaisras kilo depo viduje, ji sukelti galėjo iš krosnelės iškritusi malka. O tikslesnes įvykio aplinkybes žadėta nustatyti per nuodugnesnį tyrimą.

Aukštaitijos siaurasis geležinkelis turi 11 vagonų: 6 papuoštus Kalėdoms ir 5 „kasdienius“. Kuris degė?

Lakoniškas įrašas apie šį incidentą fiksuotas ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) suvestinėje, joje apie bandomąją šventinę kelionę nieko neužsimenama.

Rašoma, kad 2022-12-02 prieš vidurdienį, 11.21 val. ugniagesiai Panevėžyje sulaukė iškvietimo į Geležinkelio g., pranešta apie liepsnojantį vagoną.

Anot PAGD, „atvykus gelbėtojams, dirbtuvėse degė remontuojamo pramoginio traukinuko metalinis vagonas.“

Gaisro metu išdegė vagono medinė apdaila ir sėdynės.

JP.lt nuotr./Įvykio vietoje
JP.lt nuotr./Įvykio vietoje

Teigiama, kad Aukštaitijos siaurasis geležinkelis iš viso turi 11 uždarų vagonų, iš kurių 6 yra papuošti šventėms (trys skirti Panevėžio, o dar trys – Anykščių geležinkeliui).

Tačiau šio gaisro atveju užsidegė vienas iš 5 nepapuoštų vagonų. Būtent todėl jokios grėsmės šventinių kelionių organizavimui ir nėra. Tiesa, po gaisro tenka paskaičiuoti „kasdienius“ nuostolius.

VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ interneto svetainėje kalėdinė kelionė siauruku pristatoma kaip unikali proginė pramoga vaikams, šeimoms, organizacijų kolektyvams.

„Keliaukime pas Kalėdų senelį su traukinuku – siauruku į švytintį Kalėdinį miestelį Panevėžyje traukinių depe. Jūsų laukia įspūdingos akimirkos su Kalėdų seneliu, daug spindinčių eglučių bei jaukus Kalėdinis miestelis, kuriame lauks šilta arbata, pramogos, edukacijos.

Atvykus į Panevėžio siaurojo geležinkelio stotį Jus pasitiks linksmieji Kalėdų senelio nykštukai, kurie lydės jus viso renginio metu! Kartu su smagiaisiais nykštukais pasinersite į Žiemos pasaką, kursite savo namams Kalėdinius žaisliukus, linksminsitės su Kalėdų seneliu, savo rankytes šildysite prie šiltos arbatos puodelio bei gardžiuositės meduoliniais sausainiais!“, – reklamuojasi organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?