Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytiškis per dieną 10 kartų skambino 112: neranda moters, nori susipažinti su BPC operatorėmis

Bendrojo pagalbos centro (BPC) numeriu 112 kartais skambina žmonės, kuriems nebūtinai reikia skubios pagalbos. Būna ir tokių, kurie nori „pajuokauti“ arba tiesiog... pabendrauti. Vis dėlto tokiems skambintojams geruoju nesibaigia – jiems būna skiriamos baudos.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi temos iliustracija / BPC/„Facebook“ nuotr.

112 Skubios pagalbos „Facebook“ paskyroje trečiadienį pasidalinta istorija, jog Bendrojo pagalbos centro „pažįstamas“ Alytaus rajono gyventojas, neseniai nubaustas už trukdančius skambučius 2022 m. rugsėjo 13–25 dienomis, sulaukė baudos ir už skambinimą 2022 m. lapkričio 20–30 d. Už pastarąjį kartą jam prisidėjo 200 eurų.

Vis dėlto BPC pranešė, kad šiandien operatoriai sulaukė net dešimties šio vyro skambučių. Žinoma, ne skubios pagalbos klausimais.

Kaip 15min komentavo Bendrojo pagalbos centro atstovė Vilma Juozevičiūtė, trečiadienį pagalbos numeriu paskambinęs vyras liejo širdį, kad jam reikia moters.

Operatoriai įkyruoliams atsako, jog pagalbos prašymas išgirstas nebuvo ir pokalbis būna baigiamas.

„Sakė, kad dabar neranda moters ir norėjo susipažinti su operatorėmis“, – aiškino atstovė.

V.Juozevičiūtė teigė, kad Alytaus rajono gyventojas paskambinęs kalba įvairiausiomis temomis. Tokiu atveju operatoriai atsako, jog pagalbos prašymas išgirstas nebuvo ir pokalbis būna baigiamas.

Žinoma, BPC tokių skambintojų numerių blokuoti negali, mat net ir piktybiškam abonentui bet kada gali prireikti pagalbos ir jam turi būti garantuota teisė išsikviesti ją telefonu.

„Vienintelis dalykas, kurį galim padaryti – nukreipti trukdančius skambučius į filtrą, kur jie kurį laiką (2–3 minutes) užlaikomi. Kai kuriems skambinėtojams to užtenka – nesulaukdami iš karto atsiliepiant nustoja skambint. Bet ne visi“, – savo feisbuke komentavo BPC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas