Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo petardų nukentėjo mažiausiai 10 Lietuvos gyventojų

Tarp sužeistųjų yra keli nepilnamečiai. Daugeliui sužalotos plaštakos, kai kuriems – veidas, krūtinė. Dalis nukentėjusiųjų gydomi ligoninėse, o lengviau sužalotieji, po medikų apžiūros, išleisti namo.
Vokiečių komandos pasirodymas
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Įvairiuose šalies vietovėse per Naujametę naktį ir išvakarėse nuo petardų nukentėjo mažiausiai 10 gyventojų, pirmadienį pranešė Lietuvos radijas.

Policijos departamento sausio 1 d. paviešintoje suvestinėje rašoma, kad gruodžio 31 d. apie 18 val. į Jurbarko ligoninę kreipėsi (atvyko su močiute (g. 1963 m.)) nepilnametis (g. 2006 m.) (gyv. Jurbarkas, Kęstučio g.), kuris dėl sužalotos kairės akies toliau gydyti išvežtas ir paguldytas į Kauno ligoninę. Įtariama, kad berniukas pats susižalojo sprogdindamas petardas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso (BK) 138 str. 1 d. (dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo).

Gruodžio 31 d. apie 17 val. Alytaus r., Gailiakiemio k., sprogus petardai, sužaloti vyrai (abu gimę 1986 m.). Vienas jų dėl rankos plaštakos dviejų pirštų dalinės amputacijos paguldytas į Alytaus ligoninę o kitas dėl sužalotos akies pristatytas į Kauno ligoninę.

Gruodžio 31 d. apie 20 val. 10 min. į Šiaulių ligoninę iš Šiaulių, Gytarių g., dėl kairės plaštakos pirštų amputacijos, krūtinės, veido ir dešinės rankos vieno piršto žaizdų pristatytas nepilnametis (g. 2002 m.), kuris tolesniam gydymui išvežtas į Kauno ligoninę. Jis susižalojo su petarda.

Gruodžio 31 d. 23 val. 57 min. į Utenos ligoninę iš Utenos r., Užpalių mstl., dėl sužalotos rankos plaštakos pristatytas nepilnametis (g. 2002 m.), kuris išvežtas į Vilniaus ligoninę. Mama (g. 1974 m.) paaiškino, kad jos sūnus ranką susižalojo pats sprogdindamas petardas.

Gruodžio 31 d. apie 21 val. 30 min. Vilniaus r., Petruliškių k., Gegužės g., sprogdindamas petardas susižalojo nepilnametis (g. 2001 m.), kuris dėl dešinės plaštakos trijų pirštų amputacijos paguldytas į ligoninę.

Sausio 1 d. 00 val. 40 min. į Šiaulių ligoninę iš Šiaulių r., Amalių k., pristatyta ir dėl žaizdos kairės rankos plaštakoje paguldyta nepilnametė (g. 2005 m.), kuri traumą patyrė rankoje sprogus petardai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito