Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuožmus senolis iš Padvaiskių dėl kraupaus padegimo liks suimtas 3 mėnesius

Teismas leido suimti kraupiu nužudymu įtariamą asmenį. Antradienį priešpiet Kuršėnų kaimiškojoje seniūnijoje per gaisrą žuvo pensininkas. Netrukus paaiškėjo kraupios šio tragiško gaisro aplinkybės – policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tyčinės žmogžudystės. Pas neįgalų senolį gyvenęs benamis šeimininką sudegino gyvą. Įtariamajam žudikui gali grėsti ir kalėjimas iki gyvos galvos.
Godų sukčių sulaikė namo grįžęs šeimininkas.
Antrankiai / scanpix.lt nuotr.

Ketvirtadienį Šiaulių apylinkės teismas tenkino Šiaulių apygardos prokuroro prašymą ir skyrė nužudymu Padvaiskių kaime, Šiaulių rajone, įtariamam P.B. (gim. 1946 m.) kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Vyras įtariamas 2015 m. gegužės 19 d. Padvaiskių kaime, Šiaulių rajone, benzinu apipylęs ir padegęs fotelyje sėdėjusį neįgalų vyrą, kuris įvykio vietoje sudegė. 

Šiaulių apylinkės teismas, išanalizavęs pateiktą ikiteisminio tyrimo medžiagą, įtariamojo parodymus, nustatė, kad yra pakankamas pagrindas manyti, jog P.B., būdamas laisvėje ir siekdamas išvengti itin griežtos laisvės atėmimo bausmės už minėtą nusikaltimą, gali slėptis, bandyti sunaikinti įrodymus, turinčius reikšmės nusikaltimui tirti. Taip pat teismas atsižvelgė ir į visuomenei kylančią grėsmę – įtariamasis laisvėje gali daryti naujus nusikaltimus.

Teismas, įvertinęs minėtas aplinkybes, ir tai, kad ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl labai sunkaus nusikaltimo padarymo, už kurį gresia tik laisvės atėmimo bausmė nuo septynerių iki penkiolikos metų, įtariamajam P.B. skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, rašoma Šiaulių apylinkės teismo Komunikacijos skyriaus vedėjos Nijolės Damulės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Nutartis per 20 dienų nuo jos priėmimo gali būti skundžiama Šiaulių apygardos teismui.

15min.lt žiniomis, nors formaliai tyrimas pradėtas pagal BK 129 str. 1 dalį, kaltinimai netrukus gali būti perkvalifikuoti į sunkesnius: atsižvelgiant į tai, kad itin žiauriai pražudytas bėjėgiškos būklės žmogus, pagal minėto BK straipsnio 2-ąją dalį įtariamajam gali grėsti ir kalėjimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas