Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuteistas neteisėtai metalo laužą pardavinėjęs Telšių rajono gyventojas

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras įrodė 59 metų Telšių gyventojo atsakomybę už neteisėtą vertimąsi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla – teismas minėtą asmenį pripažino kaltu dėl nurodyto nusikaltimo.
BNS nuotr. Metalo laužas
BNS nuotr. Metalo laužas

Baudžiamosios bylos duomenimis, nuo 2017 metų iki 2022 metų vasario Telšių rajono gyventojas savo namuose ardydavo įsigytas transporto priemones ir jų išardytas dalis bei kitą netaurųjį metalo laužą parduodavo tam skirtose surinkimo aikštelėse.

Nustatyta, kad vyras nebuvo įregistravęs individualios veiklos, neturėjo leidimo surinkti ir apdoroti eksploatuoti netinkamas transporto priemones, jų dalis ar medžiagas. Taip vyras, siekdamas gauti pajamų, versliškai ir stambiu mastu neteisėtai vykdė ūkinę, komercinę neeksploatuojamų transporto priemonių tvarkymo, apdorojimo, jų dalių ir kitų netauriųjų metalų laužo pardavimo veiklą.

Per šešerius metus Telšių rajono gyventojas pardavė automobilių dalis penkioms uždarosioms akcinėms bendrovėms net 394 kartus. Už tai kaltinamasis gavo daugiau nei 300 tūkst. eurų pajamų.

Telšių apylinkės teismo Telšių rūmai vyrą pripažino kaltu padarius nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 202 straipsnio 1 dalyje ir skyrė jam 10 tūkst. eurų baudą.

Teismas taip pat įpareigojo nuteistąjį sumokėti į valstybės biudžetą kiek daugiau nei 33 tūkst. eurų turtinei žalai atlyginti ir penkių procento dydžio metines palūkanas nuo priteistos sumos nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos iki visiško žalos atlyginimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas