Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuteistas recidyvistas D.Lukoševičius, Kaune apgadinęs ir apvogęs 23 automobilius

Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmuose šiandien paskelbtas nuosprendis Dainiui Lukoševičiui dėl vagysčių, turto sugadinimo ir neteisėto psichotropinės medžiagos įgijimo bei laikymo.
Apgadintas automobilis „Mercedes-Benz“
Asociatyvi iliustracija: apgadintas automobilis „Mercedes-Benz“ / Panevėžio apskrities VPK nuotr.

Praeityje 15 kartų teistam 35-erių kauniečiui D.Lukoševičiui, padariusiam 23 nusikaltimus, teismas paskyrė galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 2 metams 11 mėnesių.

Skirdamas bausmę D.Lukoševičiui, teismas atsižvelgė, kad jis padarė 13 apysunkių nusikaltimų, 9 nesunkius nusikaltimus ir 1 baudžiamąjį nusižengimą. D.Lukoševičius yra teistas 15 kartų, bausmės neatlikęs, teistumas neišnykęs, yra baustas administracine tvarka, buvo registruotas Užimtumo tarnyboje, vykdė individualią veiklą.

„Kaltinamojo padarytos veikos sunkių pasekmių nesukėlė, tačiau kaltinamojo padarytos nusikalstamos veikos nėra atsitiktinės, jis praeityje teistas, išvadų iš ankstesnių teistumų nedaro, kaltinamasis nesistengia keisti nusikalstamą gyvenimo būdą, stoti į dorą ir sąžiningą kelią,“ – nurodoma teismo nuosprendyje.

Viešuose teismo posėdžiuose bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad kaltinamasis D.Lukoševičius, 2021 m. sausio-kovo mėnesiais iš automobilių stovėjimo aikštelių, esančių Kaune, grobė daugiausia BMW, „Audi“, „Mercedes-Benz“ markių automobilių priekinius žibintus, pjaustė jų buferius, braižė dureles.

Išdaužęs automobilių langus, įsibrovęs į automobilius, ardė priekines paneles bei pagrobė įvairų, nukentėjusiesiems priklausantį turtą: multimedijas, automobilinę įrangą. Buvo pavogtas net hidrokostiumas ir akiniai nuo saulės. Kai kurie nusikaltimai kvalifikuoti kaip pasikėsinimas, nes nusikaltimų nebaigė dėl priežasčių, nepriklausančių nuo jo valios: suveikus signalizacijai ar kam nors pastebėjus. Be to, D.Lukoševičius neteisėtai įgijo ir laikė nedidelį kiekį psichotropinės medžiagos – metamfetamino.

D.Lukoševičius savo kaltę pripažino, nurodydamas, kad vaikščiodavo pro automobilių aikšteles ir sugalvodavo ką nors pavogti. „Tam buvo pasiruošęs, nes su savimi turėjo kuprinę su tam skirtais įrankiais, tai yra veržliarakčiais, jų galvutėmis, sulankstomu peiliuku,“ – teigiama nuosprendyje. D.Lukoševičiui, pamačius priekinius automobilių žibintus, esą spontaniškai kildavo noras pavogti.

Civiliniams ieškovams iš D.Lukoševičiaus priteista beveik 25 000 Eur turtinė žala.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmus, rašoma šio teismo atstovės pirmadienio pavakarę paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas