Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuteistas už degtinę ir litus parsidavęs Kauno suaugusiųjų mokymo centro direktorius

Kauno apylinkės teismas pustrečių metų laisvės atėmimo bausme, atidedant jos vykdymą tokiam pačiam laikotarpiui, nuteisė Kauno suaugusiųjų mokymo centro direktorių dr. Vitalijų Vėterį, kuris buvo kaltinamas iš rusų kalbos ir matematikos mokytojų bei mokinių priėmęs kyšius.
Automobilį vairavęs neblaivus mūrininkas iš Kauno rajono tikėjosi, kad policijos pareigūnai susigundys jo siūlomais 560 litų.
Kyšis/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip praneša Kauno apylinkės teismas, bausmės neišvengė ir Kauno suaugusiųjų centro mokytoja konsultantė A.V. bei jos kolegė – rusų kalbos mokytoja L.A. Joms teismas skyrė 2 m. 3 mėn. laisvės atėmimo bausmes, atidedant jų vykdymą dvejiems ir vieneriems metams. Taip pat nuteistieji įpareigoti be jų priežiūrą vykdančios institucijos leidimo neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų.

V.Vėteris, eidamas Kauno suaugusiųjų mokymo centro direktoriaus pareigas, iš šio centro matematikos mokytojos priėmė 0,5 l ,,Lietuviškos auksinės“ butelį ir voką su 200 litų.

Bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad dr. V.Vėteris, eidamas Kauno suaugusiųjų mokymo centro direktoriaus pareigas (pareigos prilyginamos valstybės tarnautojui), 2010 m. birželį iš šio centro matematikos mokytojos priėmė 0,5 l ,,Lietuviškos auksinės“ butelį ir voką su 200 litų už tai, kad jis jai nesumažintų darbo valandų skaičiaus, kas turėjo įtakos darbo krūviui.

Vėliau drauge su šio centro mokytoja A.V. priėmė iš rusų kalbos mokytojos L.A. kyšį už tai, kad jos auklėtiniai galėtų perrašyti lietuvių kalbos mokyklinio egzamino užduotis ir jų darbai būtų įvertinti teigiamai.

Teismas nustatė, kad direktorius ir abi mokytojos kyšius ėmė ir iš dvyliktos klasės mokinių, kurie prašė sudaryti galimybę perrašyti lietuvių kalbos mokyklinio egzamino užduotis ar pataisyti geografijos mokyklinio egzamino užduotį.

Dr. V.Vėteris 100 litų kyšį paėmė ir iš šio centro vienuoliktos klasės moksleivės, kuri pusmetį nelankė centre vykusių pamokų ir dėl to negalėjo būti perkelta į dvyliktą klasę.

Taip pat jis buvo kaltinamas iš vienos uždarosios akcinės bendrovės pardavimo vadybininko priėmęs 650 litų kyšį už tai, kad jis savo parašu patvirtintų šią bendrovę laimėjus viešųjų pirkimų konkursą fotoaparato dalims ir kitai technikai pirkti.

Nors kaltinamieji teisme savo kaltę neigė, tačiau jų kaltę neginčijamai įrodo V.Vėterio darbo kabinete garso ir vaizdo įrenginiais užfiksuotas trijulės pokalbis. Vaizdo įraše matyti, jog direktoriui buvo perduotas vokas su pinigais, o garso įraše – aptariamos moksleivių pavardės, jų vertinimas, atvykimo laikas, priėmimo tvarka ir pan.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas