Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistasis iš Lietuvos bėgo į Lenkiją ir ten įkliuvo: vogtą „Audi“ paliko vidury sankryžos, nes prisipylė ne tų degalų

Augustavo policija praneša sulaikiusi Lietuvos pilietį, kuris atvažiavo į Lenkiją vogtu automobiliu. Jam pareikšti įtarimai vagyste, taip pat skubos tvarka vairuotojui tenka atsakyti už degalų vagystę, viešosios tvarkos trikdymą, vartotas vulgarybes, taip pat – atsisakymą kauke pridengti burną ir nosį. Pasirodo, tai Gediminas Akelis, kuris iš Alytaus pataisos namų atvirosios kolonijos kovo 19 d. išleistas į Druskininkų ligoninę, negrįžo nustatytu laiku į bausmės atlikimo vietą.

Apie tai, kad G.Akelis (gim. 1991 m.) sulaikytas Lenkijoje su vogtu automobiliu, Kalėjimų departamentas pranešė dar savaitgalį. Plačiau skaitykite čia: Negrįžęs nuteistasis sučiuptas Lenkijoje su vogtu automobiliu.

Augustavo policija savo puslapyje skelbia daugiau detalių apie šį sulaikymą. Pasirodo, praeitą penktadienį, apie 22 val., Augustavo policijos budėtojai gavo pranešimą apie degalų vagystę. Degalinės darbuotojų teigimu, vyras prisipylė degalų į „Audi“ su lietuviškais numeriais maždaug už 300 zlotų (65 eurai). Nesumokėjęs jis išvažiavo.

Važiuodami į įvykio vietą pareigūnai pastebėjo, kad toks pats automobilis stovi netoli degalinės vidury sankryžos. Automobilis buvo neužrakintas, viduje niekas nesėdėjo. Kadangi mašina kėlė grėsmę eismui, nuspręsta ją nutempti į stovėjimo aikštelę.

Sulaikius vyrą nebuvo sunku sužinoti ir kodėl jis paliko „Audi“ sankryžoje – pasirodo, pripylė ne dyzelino, o benzino, tad mašina ir sustojo.

Apie vidurnaktį policija sulaukė dar vieno pranešimo – šįkart kitoje degalinėje kažkoks vyras triukšmavo. Sulaikius agresyvų 30-metį paaiškėjo, kad tai tas pats „Audi“ vairuotojas, kuris pavogė degalų kitoje degalinėje. Atpažinti jį padėjo vaizdo kameros, nufilmavusios apsivogusį vairuotoją iš Lietuvos.

Sulaikius vyrą nebuvo sunku sužinoti ir kodėl jis paliko „Audi“ sankryžoje – pasirodo, pripylė ne dyzelino, o benzino, tad mašina ir sustojo.

Taip pat pareigūnai nustatė, kad „Audi“ pavogta Lietuvoje. Vyras buvo sulaikytas ir atsidūrė areštinėje. Už vagystę jam gresia penkeri metai laisvės atėmimo.

G.Akeliui, pagal paskutinį teismo nuosprendį, nuo 2020 m. gruodžio trejus metus uždrausta vairuoti transporto priemones. Nuteistasis į laisvę turėjo išeiti po dviejų mėnesių – 2021 m. gegužės 18 dieną.

Tikėtina, kad dėl pabėgimo iš įkalinimo įstaigos vyrui už grotų teks praleisti ilgiau. Savo bausmės dalį pridės ir Lenkijos teisėsauga.

VIDEO: Pabėgęs nuteistasis įkliuvo Lenkijoje – su vogta mašina vogė ne tuos degalus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas