Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 23 /16:29

„Omniva“ sandėlyje Kaune iš siuntos pasipylė cheminis skystis

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą Kauno Ateities plente veikiančiame „Omniva“ sandėlyje iš siuntos pasipylė aitrų kvapą turintis cheminis skystis.
„Omniva“ paštomatas
„Omniva“ paštomatas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip praneša Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, balandžio 23 dieną 22.26 valandą gautas pranešimas, kad Kauno Ateities plente veikiančiame „Omniva“ sandėlyje iš siuntos išsipylė cheminis skystis, jaučiasi aitrus kvapas.

Į vietą atvykus ugniagesiams gelbėtojams, dėžę su sudužusiu buteliu darbuotojai jau buvo išnešę į kiemą.

Siuntos viduje buvo 6 vieno litro talpos buteliai, kuriuose buvo 25 proc. amoniakinio vandens.

Patalpose, kur siunta buvo pažeista, jautėsi nestiprus kvapas. Jos išvėdintos.

Sudužę buteliai palikti dėžėje atviroje teritorijoje, šviesiu paros metu įmonė nutarė kreipsis į UAB „Žalvaris“, kuri tvarko pavojingas atliekas.

Papildyta 16.27 val. Komentarą dėl šios situacijos pateikė „Omniva LT“ komunikacijos ir prekės ženklo vadovė Milda Jankauskytė.

„Apgailestaujame dėl vakar įvykusio incidento, kai Kaune esančiame OMNIVA sandėlyje iš siuntos išsipylė amoniako vanduo. Į tokius įvykius reaguojame itin rimtai ir nedelsdami imamės reikiamų veiksmų. Džiaugiamės, kad nė vienas iš mūsų darbuotojų nenukentėjo. Žmonių saugumas mums yra didžiausias prioritetas“, – teigė ji.

Pasak įmonės atstovės, amoniako vanduo yra pavojingas žmogaus sveikatai, todėl jį, kaip ir kitas žmogaus sveikatai kenksmingas medžiagas, griežtai draudžiama gabenti per siuntų bendrovę. Šios taisyklės yra aiškiai aprašytos internetinėje svetainėje ir bendrosiose kurjerio paslaugų teikimo sąlygose.

„Klientas apie šią situaciją buvo informuotas nedelsiant. Buvome patikinti, kad tokie produktai daugiau nebus siunčiami“, – patikino M.Jankauskytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas