Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 08

Vienas nukrito nuo kopėčių, ant kito užgriuvo kaminas: kas nutiko Vilniaus rajone ugnį malšinusiems ugniagesiams?

Vilniaus rajone gesindami užsidegusį namą trečiadienio vakarą traumas patyrė du ugniagesiai. Taip pat nukentėjo ir degusio namo gyventojas. Ugniagesių atstovai tvirtina, kad abu gelbėtojai sužeisti nesunkiai ir jau gydosi namuose, tačiau dėl įvykio pradėtas vidinis tyrimas. 15min nusprendė pasidomėti įvykių chronologija ir aplinkybėmis, kokias traumas ir kurioje gaisro gesinimo fazėje patyrė gelbėtojai.
Gaisro vietoje
Gaisras (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Namas jau degė atvira liepsna

Trečiadienio vakarą, 18.47 val., Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 buvo gautas pranešimas, kad Mickūnų seniūnijoje, Kairėnų kaime, Mykolo Kleopo Oginskio gatvėje, dega gyvenamas namas.

Į įvykio vietą išsiųstos Vilniaus valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Vykdant degančio gyvenamo namo gesinimo darbus, nuo kopėčių nukrito 33 metų ugniagesys gelbėtojas. Ant kito 44 metų ugniagesio gelbėtojo užkrito namo kaminas.

Apie gaisro gesinimo chronologiją ir nelaimės aplinkybes sutiko papasakoti Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyr. specialistas Marius Pavalkis.

„Į nurodytą adresą ugniagesiai atvyko 18 val. 58 min. Tai buvo ketvirtosios komandos dvi automobilinės cisternos ir ugniagesiai patvirtino tą pirminę informaciją, kad dega vieno aukšto medinis namas, stogas dega atvira liepsna.

Minėtas įvykis, kurio metu buvo sužaloti du ugniagesiai gelbėtojai, įvyko 19 val. 20 min., kai virto iš plytų sumūrytas gyvenamojo namo kaminas. Tuo metu kamino griūties zonoje dirbo du ugniagesiai gelbėtojai, kuriems buvo suformuota užduotis patekti į pastato palėpę ir stabdyti degimą, kuris tuo metu plito stogo ir perdangos konstrukcijomis, esančiomis palėpėje. Kaminas, kuris griuvo, buvo ne gaisro židinio zonoje. Jis buvo ugnies nepaveiktoje zonoje.

Minėtas įvykis, kurio metu buvo sužaloti du ugniagesiai gelbėtojai, įvyko 19 val. 20 min., kai virto iš plytų sumūrytas gyvenamojo namo kaminas.

Patekimui į palėpę ugniagesiai naudojo ištraukiamas kopėčias. Pirmasis ugniagesys, užlipęs kopėčiomis, stoge pasidarė sau angą, per kurią pateko į palėpę. Ten jis pateko su gaisriniu švirkštu. Šie ugniagesiai dirbo Kvėpavimo organų apsaugos grandyje – turėjo suspausto oro aparatus, buvo apsirengę apsauginius drabužius.

Pirmam ugniagesiui patekus į palėpės vidų ir pradėjus vykdyti užduotį, antrasis gelbėtojas taip pat lipo kopėčiomis. Tuo metu, kai kaminas griuvo, pirmasis ugniagesys buvo palėpės patalpoje, o antrasis buvo ant kopėčių“, – sakė Marius Pavalkis.

Buvo nublokšti kamino

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas