Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07:43 /09:31

Paaiškėjo daugiau detalių apie Utenos ralyje žuvusį žiūrovą ir nukentėjusiuosius: ligoninėje – nepilnametis

Penktadienio vakarą Lietuvą ir visą automobilių sporto bendruomenę sukrėtė skaudus incidentas, įvykęs paskutiniame Lietuvos automobilių ralio čempionato etape „Samsonas Rally Utena“. Čia į žmonių minią miesto greičio ruože rėžėsi lenktynininkų ekipažas iš Latvijos. Per įvykį vienas žmogus žuvo, o dar daugiau asmenų pristatyta į ligoninę dėl įvairaus sunkumo sužeidimų.

Policija nurodė, kad incidentas Utenoje, Papievių gatvėje įvyko apie 21.47 val. Skelbiama, kad lenktyninį „Ford Focus“ automobilį vairavęs, patikslintais policijos duomenimis, 1987 m. gimęs vyras posūkyje nesuvaldė automobilio ir nuvažiavęs nuo kelio kliudė šalikelėje stovinčius žiūrovus.

Įvykio metu žuvo renginį stebėjęs 2002 m. gimęs vyras bei sužalota dar 14 asmenų.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis 15min šeštadienio rytą teigė, kad kol kas detalesnės informacijos apie sužeistuosius neturima – aiškinamasi jų tapatybes.

Vėliau Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Violeta Ginaitienė 15min nurodė, kad septyni sužeistieji išleisti gydytis namo, o dar septyni gydomi skirtingose šalies gydymo įstaigose.

Pasak Utenos apskrities policijos atstovės, tarp sužeistųjų, kurie yra gydomi ligoninėse, yra ir nepilnametis. Jis yra jauniausias sužalojimus per incidentą patyręs asmuo, gimęs 2008 m.

Tuo metu vyriausiam nukentėjusiajam – 69-eri.

Taip pat žinoma, kad vienas nukentėjęs asmuo yra užsienio šalies pilietis.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal baudžiamojo kodekso straipsnį „Neatsargus gyvybės atėmimas“. Už tai įstatymas numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

Plačiau apie šį įvykį skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas