Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 29 /08 30 09:12

Pakaunėje nukrito nedidelis orlaivis: pilotas buvo girtas

Kauno rajone, Ūkininkų gatvėje Mitkūnuose, ketvirtadienio pavakarę nukrito nedidelis lėktuvas. Orlaiviu skridę du žmonės, pirminiais duomenimis, gyvybei pavojingų traumų išvengė. Paaiškėjo, kad lėktuvo pilotas buvo gerokai įkaušęs.

Ketvirtadienį 17.52 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Mitkūnų kaime (Kauno r. sav., Ringaudų sen.), Ūkininkų gatvėje nukrito nedidelis lėktuvas.

Į įvykio vietą išsiųstos Kauno rajono priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, pranešė BPC. Informacija apie įvykį perduota ir Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai.

„Atvyko mūsų pajėgos su medikais, lėktuvas nedega, apžiūri nukentėjusius“, – ketvirtadienį BNS nurodė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas.

Turimais operatyviniais duomenimis, lėktuvu skrido du žmonės – 1969 ir 1984 metais gimę vyrai. Vienam jų prireikė medikų pagalbos, kitas rimtesnių traumų, tikimasi, išvengė.

Įvykio vietoje 15min žurnalisto kalbintas vienas iš lėktuvu skridusių vyrų sakė, kad skrydžio metu sugedo orlaivio variklis. Pasak jo, panikos gedimas nesukėlė: „Esame apmokyti veikti tokiomis situacijomis.“

Mėginimas saugiai nutupdyti lėktuvėlį ant žemės nebuvo visiškai sėkmingas. Vyrai pastebėjo pievą, į kurią mėgino nusklęsti, tačiau iki pievos pakraščio pritrūko vos kelių metrų – lėktuvėlis ratais kabino pievos pakraštyje plytinčius arimus ir nosimi įsmigo į žemę.

Vėliau paaiškėjo svarbi aplinkybė. Penktadienį Policijos departamentas pranešė, kad avariją patyrusį ultralengvąjį orlaivį pilotavo neblaivus (2,64 prom.) vyras (gim. 1969 m.) bei kartu skrido vyras (gim. 1984 m.), kuris buvo blaivus. Įvykio metu asmenys nenukentėjo, apgadintas orlaivis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonės vairavimo neblaiviam. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Vyrai policijos pareigūnams teigė, kad lėktuvą pilotavo abu.

Į aplinką iš lėktuvo bako išsiliejo degalų, ugniagesiai teršalus neutralizuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas