Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžiečiai keiksnoja avaringą miesto sankryžą ir klausia: „Ar laukiama tragedijos?“

Antradienio vakarą Panevėžyje, Dariaus ir Girėno, Klaipėdos ir Projektuotojų gatvių sankryžoje susidūrė du lengvieji automobiliai. Tiek „Volkswagen“, tiek „Peugeot“ vairuotojams sužeidimų išvengti pavyko.
Avarija Panevėžyje
Avarija Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Incidentas įvyko tuomet, kai į kairę sukęs „Peugeot“ vairuotojas nepraleido priešpriešinio eismo kryptimi tiesiai važiavusio „Volkswagen“. Abiems eismo dalyviams degė žalias šviesoforo signalas, tačiau pirmumo teisę turėjo „Volkswagen“.

„Peugeot“ vairuotojas aiškino, kad jis sankryžoje sustojo, jog įsitikintų, kad baigti manevrą yra saugu. Vaikinas negalėjo pasakyti, kaip jis nepastebėjo „Volkswagen“.

VIDEO: Panevėžyje susidūrė „Peugeot“ ir „Volkswagen“

Po avarijos abu automobiliai sustojo sankryžoje taip gerokai apsunkindami eismą vienoje judriausių miesto gatvių. Tačiau vairuotojai dėl kaltės sutarė, mikliai ėmė pildyti eismo įvykio deklaraciją ir patraukė automobilius nuo sankryžos.

Avarijos dalyviai apie ant asfalto išsiliejusius skysčius ir nuolaužas informavo Bendrąjį pagalbos centrą. Padariniams likviduoti buvo atsiųsta ugniagesių komanda.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Panevėžyje

Sankryžoje besidarbuojančius ugniagesius stebėjo gausus būrys panevėžiečių. Gretimame daugiabutyje gyvenantis pensininkas teigė esąs pasipiktinęs, jog niekas neinicijuoja šios sankryžos pertvarkos.

Ar čia, kaip visada, laukiama kol automobilis užmuš kokį vaiką?

Anot pensininko, eismo saugumu čia bus susirūpinta tik tuomet, kai kas nors žus.

„Kiek šitos avarijos gali čia tęstis? Per savaitę po kelias ir visos jos tokios pačios. Vienas suka, kitas važiuoja tiesiai. Taip ir susiduria. Pats anksčiau dirbau vairuotoju, todėl nesuprantu, kodėl niekas nieko nedaro, kad tokių dalykų nebebūtų? Kiek kartų buvo taip, kad susidūrusios mašinos užlekia ant šaligatvio?

Pažiūrėkite, koks čia žmonių judėjimas. Šalia daugiabučiai, turgelis, parduotuvė. Žmonių čia eina šimtai. Argi sunku įrengti papildomas rodykles, kurios leistų sukti tik į kairę? Galų gale žiedą tegul pastato. Iš karto avarijų nebeliks. Ar čia, kaip visada, laukiama kol automobilis užmuš kokį vaiką ar pensininką?“, – pasipiktinimo neslėpė garbaus amžiaus panevėžietis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Panevėžyje

Po avarijos sudaužytas „Passat“ buksyravimo lynu buvo patrauktas į šalikelę, o „Peugeot“ pabandė judėti sava eiga. Tačiau avarijos kaltininkas toli nenuvažiavo.

Vos už kelių dešimčių metrų lūžo jo automobilio pakaba ir „Peugeot“ tapo nebevairuojamas. Transporto priemonę teko gabenti techninės pagalbos automobiliu.

Abu automobiliai apdrausti. „Volkswagen“ vairuotojui žalą atlygins kaltininko draudimas. „Peugeot“ vairuotojas didesnių nuostolių taip pat išvengs, nes turi Kasko draudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas