Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžio policijos viršininkas patikino, kad sprendimas vogtą BMW stabdyti šūviais buvo teisingas

Pirmadienį Panevėžio aplinkkelyje Panevėžio policijos pareigūnai šūviais stabdė BMW 730. Vogtą automobilį vairavęs palangiškis transporto priemonės nesuvaldė ir sukėlė avariją, kurios metu trenkėsi į kitą automobilį ir vilkiką. Per avariją smarkiai sužeisti trys „Nissan“ automobiliu važiavę žmonės, o BMW vairuotojas atsipirko tik prakirstu antakiu.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Po įvykio pasipylė kritika policijos pareigūnams, kad jų bandymas vytis bėglį baigėsi avarija. Tačiau policijos pareigūnai su tokiais komentarais nesutinka ir tikina, kad šaudymas į padangas yra teisėtas būdas sustabdyti reikalavimų nepaisantį vairuotoją.

Panevėžio apskrities VPK viršininkas Egidijus Lapinskas teigė, kad įvykis pirmiausia prasidėjo nuo to, jog iš Estijos policijos gauta informacija apie praėjusią naktį pavogtą automobilį BMW, kuris gali atsidurti Lietuvoje. Šiandien ryte estiškais numeriais pažymėtas BMW pastebėtas Pasvalio rajone, o būtent Panevėžio policijos pareigūnai požymius atitinkantį automobilį pamatė Paįstryje.

VIDEO: Estijoje vogtą BMW vairavęs palangiškis spruko nuo policijos is sukėlė kaktomušą

Ekipažas ėmė stabdyti automobilį, tačiau nei į švyturėlius ir sirenas, nei į pareigūnų perspėjimus per garsiakalbį vairuotojas nereagavo. Gaudynės persikėlė į Panevėžio aplinkkelį. Tuomet pareigūnai priėmė sprendimą panaudoti tarnybinį ginklą ir nusitaikė į padangas.

Peršautomis padangomis jis pravažiavo virš kilometro.

„Vairuotojas bandė dideliu greičiu pabėgti nuo policijos pareigūnų. Pareigūnai persekiojo. Buvo panaudotas šaunamasis ginklas – peršautos automobilio padangos, bet tai nepadėjo. Bėglys toliau dideliu greičiu stengėsi pabėgti.

Jau peršovus padangas greitis buvo jau 140 km/val. Mes tai vertiname pagal savo automobilio greitį.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Egidijus Lapinskas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Egidijus Lapinskas

To pasekoje bėglys nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į priešais atvažiuojantį „Nissan Primera“. Bėglys buvo sulaikytas, o „Nissan“ automobilyje buvo prispausti trys žmonės. Pirminė tokia informacija.

Aišku, pagrindinis dalykas čia buvo nesaugus vairavimas, sukėlęs eismo įvykį.

Kadangi nestojo, pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą, nes tokiu greičiu važiuojant bėglys kėlė tikrai didelę grėsmę gyventojams ir aplinkiniams eismo dalyviams.

Peršautomis padangomis jis pravažiavo virš kilometro.

Šioje vietoje „ežio“ naudoti nebuvo galimybės. Ne tik dėl srauto, bet ir dėl kitų aplinkybių. Šaunamojo ginklo panaudojimas yra teisėta priemonė stabdant transporto priemonę. Gali būti ir priverstinio stabdymo priemone vadinamas „ežys“, ir taranavimas, bet kažin kuris iš jų čia dabar yra veiksmingesnis ir geresnis.

Kiekvienu metu priemonė pasirenkama galvojant apie tai, kokios aplinkybės gali būti skaudesnės ir kokios gali sukelti tam tikras pasekmes. Tuo metu sąlygos panaudoti šaunamąjį ginklą buvo tinkamos. Šūviai buvo keturi. Buvo įspėjamieji į orą, buvo ir į padangas“, – kalbėjo Egidijus Lapinskas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Per avariją itin smarkiai sužaloti visi trys „Nissan“ važiavę asmenys. Ukrainos piliečiai paguldyti į intensyvios terapijos skyrių, paniro į komą.

Vienam asmeniui pažeistas plautis, kitam teko pašalinti blužnį, o trečiam pažeistos kepenys. Avarijos kaltininkas atsipirko prakirstu antakiu.

Policijai nestojęs ir vogtu automobiliu avariją sukėlęs bei tris žmones sužalojęs vairuotojas po medikų apžiūros uždarytas į areštinę. BMW vairavęs dvidešimtmetis palangiškis iki tol policijai žinomas nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas