Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 28 /07:52

Per avariją Panevėžio rajone sužalotas motociklininkas mirė ligoninėje

Vėlų antradienio vakarą Panevėžio rajone susidūrė motociklas ir mikroautobusas. Per avariją sunkiai sužeistas 29-erių motociklininkas mirė ligoninėje. Mikroautobuso vairuotojui nustatytas girtumas. Jis, įtariama, ir yra įvykio kaltininkas.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Susidūrimas kelyje Panevėžys-Šiauliai, ties apskričių riba įvyko antradienį artėjant vidurnakčiui. Čia susidūrė Panevėžio link judėjęs mikroautobusas „Ford“ ir Šiaulių kryptimi važiavęs motociklas „Kawasaki“.

Pirminiai duomenys bei ant kelio likusios avarijos žymės, transporto priemonių techniniai skysčiai ir nuolaužos byloja tai, kad susidūrimas įvyko mikroautobuso vairuotojui išvažiavus į priešpriešinio eismo juostą.

Per avariją motociklininkas buvo sunkiai sužeistas. Sąmonę praradusį ir sunkius sužalojimus patyrusį vyrą medikai skubiai išvežė į ligoninę. Motociklą vairavęs vyras trečiadienio paryčiais, 4.20 val., ligoninėje mirė.

Mikroautobuso vairuotojas nenukentėjo. Atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad jis yra girtas. Vyrui nustatytas 1,36 promilės girtumas. Vyras aiškino, kad į Panevėžį važiavo iš Klaipėdos.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje

Pačios avarijos aplinkybių vairuotojas paaiškinti negalėjo ir tvirtino, kad jokio motociklo nematė ir po smūgio galvojo, kad numušė į kelią išbėgusį gyvūną. Tačiau gali būti, kad neblaivus vairuotojas galėjo tiesiog užmigti prie vairo ir išvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą.

Avarijos vietoje policijos pareigūnams teko reguliuoti eismą. Prireikė ir ugniagesių pagalbos. Jie nuvalė ant kelio išsiliejusią alyvą, nušlavė nuolaužas.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po jo paaiškės tikslios incidento aplinkybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas