03 01

Panevėžio rajone vaiką ir jo tėvą pražudęs girtas BMW vairuotojas sulaukė nukentėjusiųjų malonės

Panevėžio apylinkės teisme nagrinėjama byla dėl eismo įvykio, kurį būdamas neblaivus praėjusių metų vasario 24-ąją sukėlė 61-erių metų panevėžietis Laimas Vincevičius. Netoli Panevėžio jo vairuojamas BMW trenkėsi į „Fiat“, o pastarasis rėžėsi į „Honda“. Per avariją žuvo „Fiat“ automobilio keleiviai – 39-erių metų vyras ir 3-jų metų jo sūnus, dar du žmonės buvo sužeisti.
Laimas Vincevičius ir „Fiat“, kuriame žuvo du žmonės
Laimas Vincevičius ir „Fiat“, kuriame žuvo du žmonės / 15min montažas

Pražudė vaiką ir tėvą

Pranešimą apie eismo įvykį kelyje Panevėžys-Paliūniškis, netoli Tutiškių kaimo specialiosios tarnybos gavo 2023 m. vasario 24-ą dieną, apie 19.30 val. Atvykę pareigūnai ir gelbėtojai išvydo kraupų vaizdą – suknežintą „Fiat“ ir dar du apdaužytus automobilius.

Būtent „Fiat“ automobiliu važiavo šeima – vyras su moterimi bei judviejų trejų metų sūnus. Per avariją iškart žuvo „Fiat“ keleivio vietoje sėdėjęs vairuotojos sugyventinis. Jųdviejų vaiką medikai dar bandė gaivinti, tačiau jų pastangos buvo bevaisės. Mirtinų traumų išvengė tik berniuko mama, „Honda“ vairavusi moteris bei pats avarijos kaltininkas.

Netrukus paaiškėjo avarijos aplinkybės. BMW vairavęs 61-erių metų Laimas Vincevičius, tvyrant rūkui, rėžėsi į ta pačia kryptimi važiavusį „Fiat“ ir nustūmė jį prieš eismą.

Tuomet „Fiat“ susidūrė su priepriešinio eismo kryptimi judėjusiu „Honda“. Po smūgio metalo krūva virtęs „Fiat“ liko kaboti ant kelio atitvarų.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Laimas Vincevičius
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Laimas Vincevičius

Teigia gėręs alų ir naudojęs dantų skalavimo skystį

Patikrinus eismo įvykio dalyvių blaivumą paaiškėjo, kad avariją sukėlęs BMW vairuotojas Laimas Vincevičius yra neblaivus. Jam nustatytas lengvas 1,05 promilės girtumas.

Teismui kaltinamasis pateikė versiją, kad tądien jis alkoholį vartojo, bet tą darė saikingai. Neva vasario 23-iosios popietę jis išgėrė nepilną skardinę lengvo alaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas