Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžyje girtas „klevo lapas“ nesėkmingai pasivažinėjo šaligatvio bortais

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Panevėžyje avariją sukėlė girtas vairuotojas. Jam nustatytas lengvas girtumas.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Panevėžio policijos pareigūnai sulaukė pranešimo apie Aukštaičių gatvės ir Velžio kelio sankryžoje ant šaligatvio bortų užlėkusį „Renault“. Liudininkams kilo įtarimų, kad automobilio vairuotojas yra girtas.

Į avarijos vietą atskubėję policijos pareigūnai rado tiek „Renault“, tiek automobilio vairuotoju prisistačiusį vaikiną. Alkoholio matuoklis parodė, kad asmuo – išties girtas. Pirmojo pūtimo į alkotesterį rezultatas – 1,50 promilės. Antruoju bandymu nustatytas 1,35 promilės girtumas, tad asmuo baudžiamosios atsakomybės išvengė.

Paaiškėjo, kad šioje sankryžoje vairuotojas ant šaligatvio bortų užšoko dėl to, kad čia jo automobilis jau buvo nebevaldomas. Ant asfalto likusios žymės bylojo, kad iki paskutinio incidento „Renault“ dar keletą kartų ant šaligatvio bortų buvo užšokęs prieš tai.

Toks pasivažinėjimas „Renault“ vairuotojui kainuos brangiai. Jo laukia bauda nuo 1200 iki 1500 eurų bei teisės vairuoti atėmimas nuo 3 iki 5 metų. Be to, norėdamas atgauti teisę vairuoti, kuria pasidžiaugė vos kelis mėnesius, „klevo lapas“ turės iš naujo laikyti egzaminus.

Teismas taip pat gali konfiskuoti ir girto vairuotojo tėvui priklausantį „Renault“. Automobilis išgabentas į policijos sulaikytų transporto priemonių saugojimo aikštelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas