Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje laisvės neteko dar du prekeiviai žmonėmis

Panevėžyje ketveriems metams laisvės neteko dar du prekeiviai žmonėmis – panevėžietis N.A. ir biržietis D.S. Valstybės kaltintojas abu bendrininkus, siekusius įtraukti į prostituciją devyniolikmetę merginą, siūlė nuteisti septynerių metų laisvės atėmimu, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Baudžiamojoje byloje prekyba žmonėmis kaltinti du bendrininkai, pasinaudodami nukentėjusiosios, neturėjusios pragyvenimo šaltinio, pastovios gyvenamosios vietos ir kitais jaunos merginos pažeidžiamumo aspektais, siekė, kad ji
būtų įtraukta į prostituciją ir būtų pelnomasi iš jos prostitucijos.  

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotose teismui baudžiamosiose bylose bausmių už prekybą žmonėmis iki šiol buvo sulaukę aštuoni nuteistieji, teismo pripažinti kaltais į prostituciją pardavę 22 nukentėjusias merginas.

Šiuo metu teisme nagrinėjamose penkiose su organizuotu nusikalstamumu susijusiose prekeivių žmonėmis baudžiamosiose bylose kaltinami 33 asmenys – valstybinį kaltinimą palaiko Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Panevėžyje pernai pasisekė ištirti daugiausiai šalyje su organizuota prekyba žmonėmis susijusių nusikaltimų ir perduoti nagrinėti bylas teismui.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tiems, kas verbavo ir gabeno žmogų pasinaudodami jo pažeidžiamumu ir panaudodami apgaulę, nors žinojo arba siekė, kad nukentėjęs asmuo būtų įtrauktas į prostituciją ar būtų pelnomasi iš šio asmens prostitucijos, numato laisvės atėmimą iki 10 metų, už numatytą veiką, padarytą dviem ar daugiau nukentėjusiems asmenims, arba dalyvaujant su organizuota grupe, numato laisvės atėmimą iki 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento