Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kyšį pareigūnui įbrukti norėjęs Kristinos Brazauskienės sūnus Ernestas Butrimas turės sumokėti 13 tūkst. Lt baudą

Kristinos Brazauskienės sūnus, „Draugystės“ viešbučio vadovas Ernestas Butrimas penktadienį Klaipėdos apylinkės teisme pripažintas kaltu baudžiamojoje byloje dėl bandymo papirkti policininką ir turės sumokėti 13 tūkst. Lt.
Ernestas Butrimas
Ernestas Butrimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pats E.Butrimas išgirsti teismo sprendimo nepanoro ir į Klaipėdą neatvyko.

Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Kristina Baškienė tenkino prokurorės siūlymą pripažinti vyrą kaltu ir skirti 10 MGL (13 tūkst. Lt) baudą. Taip pat teismo sprendimu bus konfiskuoti 600 Lt, kuriais E.Butrimas norėjo papirkti pareigūną.

E. Butrimas į nemalonumus įsivėlė praėjusių metų vasarą.

Birželio 30-osios naktį Kuršių nerijos Alksnynės kelio poste E.Butrimas atkreipė pareigūnų dėmesį, kai norėdamas paspartinti eilę, ėmė signalizuoti ir perjunginėti prabangaus automobilio „Porsche Cayenne“ žibintus. 

Poste budėjusiam Neringos policijos komisariato pareigūnui Arūnui Pielikiui taip besielgiantis vairuotojas išsyk sukėlė įtarimų, kad jis gali būti neblaivus. 

Pareigūnas paprašė E.Butrimo pasitikrinti blaivumą, tačiau šis išsisukinėjo, ėmė siūlyti 600 Lt kyšį. Susuktus pinigus jis bandė įkišti pareigūnui į kišenę. A.Pielikis teisme pasakojo, kad įžūliai besielgęs E.Butrimas siūlėsi kitą dieną atvežti ir daugiau pinigų. 

E.Butrimas nepasidavė A.Pielikio prašymams pūsti į alkotesterį ir tikino abejojantis šio aparato tikslumu. Po kelių valandų į vietą atvyko pareigūnai iš Nidos. Jie nustatė „Porsche Cayenne“ vairuotojui 1,46 promilės girtumą. 

K.Brazauskienės sūnui Klaipėdos miesto apylinkės teisme buvo iškeltos dvi bylos – baudžiamoji už bandymą papirkti pareigūną ir administracinė už vairavimą išgėrus ir be vairuotojo pažymėjimo, kurį buvo praradęs anksčiau. 

E.Butrimui Klaipėdos apylinkės teismas spalio 16 d. jau skyrė 4,6 tūkst. Lt baudą už tai, kad vairavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. 

Penktadienį paskelbtą Klaipėdos apylinkės teismo nuosprendį vyras dar gali skųsti per 20 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento