Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pas Suvalkijos „verslininką“ – 21 tona „Persil“, „Ariel“, „Lenor“ klastočių

Marijampolės apskrities VPK Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai pagal turimą informaciją sulaikė 36-erių marijampolietį verslininką, kurio nuomojamose patalpose, atlikus kratas, buvo rastas ir paimtas didelis kiekis – daugiau nei 21 tona galimai svetimu prekių ženklų pažymėtų prekių – skalbimo priemonių „Persil“, „Ariel“, „Lenor“.
Rasti įkalčiai
Rasti įkalčiai / Marijampolės apskrities VPK nuotr.

Vyras prekes, supilstytas į 4, 5, 8 litrų talpos tarą, pirminiais duomenimis, pigiau įsigydavo Lenkijoje, užlipdydavo lipdukus ir brangiau realizuodavo daugiausia turgaus arba pavieniams prekeiviams, o gautos lėšos buvo atvaizduojamos šios įmonės buhalterinėje apskaitoje, tokiu būdu legalizuojant galimai nusikalstamu būdu įgytus pinigus.

VIDEO: Pas Suvalkijos „verslininką“ – 21 tona „Persil“, „Ariel“, „Lenor“ klastočių

Marijampolės apskrities vyriausiajame policijos komisariate Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos BK 204 str. 1 d. – dėl svetimo prekių ar paslaugų  naudojimo, ir  216 str. 1 d. – dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo.

Už padarytas nusikalstamas veikas Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas