Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai į Lietuvą neįleido belgiškas dokumentų klastotes turėjusių rusų

Lavoriškių punkte pasieniečiai į Lietuvą neįleido dviejų Rusijos piliečių. Abu užsieniečiai dokumentus tikrinusiems VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotus leidimus gyventi Belgijoje.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / VSAT nuotr.

Pirmadienį naktį Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai Lavoriškių punkte patikrino iš Baltarusijos atvykusį mikroautobusą „Mercedes-Benz“. Vokietijoje registruota transporto priemone vyko grupė asmenų.

Kontrolės metu pasieniečiai dėmesį atkreipė į dviejų keleivių dokumentus. 28-erių vyro rusiškas pasas buvo nepriekaištingas, tačiau jo pateiktas leidimas nuolat gyventi Belgijoje pasirodė įtartinas. Netrukus nustatyta, kad tai – visiška klastotė. Rusas buvo informuotas, kad kelionės tęsti nebegalės.

Tokiomis pačiomis aplinkybėmis iš mikroautobuso išlaipinta ir 48 metų Rusijos pilietė. Moters turėtas pasas buvo tvarkingas, tačiau leidimas gyventi Belgijoje – suklastotas.

Paaiškėjo, kad abu rusai kaip pakeleiviai į šį mikroautobusą įsėdo Baltarusijos teritorijoje, prie pat pasienio kontrolės punkto. Transporto priemonės vairuotojo ir ja važiavusių kitų penkių užsieniečių dokumentai buvo tvarkingi. Jie legaliai įvažiavo į Lietuvą.

Pasieniečiai atliko tokiais atvejais įprastus formalumus – Rusijos piliečiams surašė ir įteikė atsisakymus leisti atvykti kertant sieną. Belgiškos klastotės iš mikroautobuso keleivių paimtos, o abu užsieniečiai tą pačią dieną grįžo į Baltarusiją.

Šiemet VSAT pareigūnai pasienio kontrolės punktuose dėl įvairių priežasčių į Lietuvą iš viso neįleido 2681 užsieniečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito