Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai po gaudynių Adutiškyje sulaikė vairuotoją, vežusį kontrabandinius rūkalus

Pasieniečiai ketvirtadienį Švenčionių rajone po gaudynių sulaikė automobilį vairavusį vyrą su baltarusiškais kontrabandiniais rūkalais, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Pasak VSAT, po 8 kilometrus trukusių gaudynių pasieniečiai Adutiškyje sulaikė automobilį „Audi 80“ ir jį vairavusį 59-erių Švenčionių rajono gyventoją. Mašinoje buvo 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Tramdant pasipriešinusį vairuotoją, buvo panaudoti kovinių imtynių veiksmai ir antrankiai.

„Audi“ vairavo pasieniečiams gerai žinomas Švenčionių rajono gyventojas.

Pasak VSAT, pasieniečiai į Adutiškio miestelį nuvyko gavę informacijos apie galimą nelegalų krovinį, čia juos pamatęs vairuotojas šoko į „Audi 80“ ir bandė pabėgti, prasilenkdamas su pasieniečiais kliudė ir apgadino jų tarnybinį automobilį ir padidinęs greiti nuvažiavo keliu, vedančiu į Ignalinos rajoną.

Pasieniečiai tarnybiniu automobiliu įjungtais šviesos ir garso signalais bėglį vijosi apie 8 kilometrus, kol vairuotojas sustojo.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

„Audi 80“ vairavo pasieniečiams gerai žinomas Švenčionių rajono gyventojas, anksčiau ne kartą sulaikytas su kontrabanda. Vyras atsisakė išlipti iš automobilio, elgėsi agresyviai, vartojo necenzūrinius žodžius. Pasieniečiams teko panaudoti kovinius imtynių veiksmus ir uždėjus antrankius bėglį sutramdyti, jis buvo sulaikytas.

Automobilyje buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Už kontrabandinių rūkalų gabenimą vyrui gresia 5,8-6 tūkst. eurų bauda, už nepaklusimą pareigūnams – dar daugiau nei 1,3 tūkst. eurų bauda, taip pat gali būti konfiskuotas automobilis.

Įteikus šaukimą atvykti į teismą Švenčionių rajono gyventojas buvo paleistas. Automobilis ir cigaretės saugomi Adutiškio pasienio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas