Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiams suklastotą vairuotojo pažymėjimą brukęs lenkas atsidūrė už grotų

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė lenką, pateikusį suklastotą kanadietišką vairuotojo pažymėjimą, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Panemunės–Sovetsko kontrolės punktas
Asociatyvi iliustracija / VSAT nuotr.

Penktadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Lazdijų savivaldybės Akmenių kaimu, kelyje Lazdijai–Seinai, patikrinti sustabdė mikroautobusą „Fiat Ducato“ lenkiškais numeriais. Juo į savo šalį vyko 44 metų Lenkijos pilietis ir vežė 2 tonas tabako žaliavos.

Patikros metu užsienietis pateikė tvarkingus krovinio dokumentus ir savo vardu išduotą Kanados vairuotojo pažymėjimą. Pasieniečiai išsiaiškino, kad pastarasis dokumentas yra suklastotas. Patikrinę vairuotojo rankinę Kalvarijos užkardos pareigūnai joje dar aptiko kito asmens vardu išduotą kanadietišką asmens tapatybės kortelę. Paaiškėjo, kad ji taip pat yra suklastota.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai lenkui pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Lenkijos pilietis buvo dviem paroms uždarytas į areštinę. Vėliau jis paleistas skyrus kardomąją priemonę – užstatą.

Automobilis „Fiat Ducato“ dar penktadienį perduotas kartu vykusiam sulaikytojo draugui, turėjusiam tvarkingus dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento