Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasieniečio dosjė: narkotikai šlapime, įtariamas naudojęs jėgą prieš moteris ir įsivėlęs į kontrabandą

Druskininkų pasienio užkardos pareigūno Šarūno Trakimavičiaus šlapime praėjusiais metais buvo aptikta narkotinių medžiagų, vėliau pasienietis tapo įtariamuoju moters sužalojimo byloje, o balandžio viduryje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jo galimo prisidėjimo cigarečių kontrabandoje.
Tverečiaus pasienio užkarda
Asociatyvi nuotr. / Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Narkotikai kraujyje buvo aptikti prieš pusę metų, bet iki šiol nenubaustas

Praėjusių metų rugsėjo 20 d. po gauto pranešimo pareigūnas Š.Trakimavičius iš tarnybos vietos buvo nuvežtas patikrinti dėl galimo narkotinių medžiagų vartojimo. Vilniaus priklausomybių ligų centre buvo paimtas šlapimo mėginys, o vėliau gautoje išvadoje patvirtinta, kad organizme aptikta kokaino.

Pasak Alytaus Vyriausiojo policijos komisariato atstovės Kristinos Janulevičienės, Druskininkų policijos komisariate Š.Trakimavičiaus atžvilgiu atliekama administracinė teisena dėl narkotinių medžiagų vartojimo be gydytojo paskyrimo. Tačiau net ir praėjus daugiau kaip pusei metų nuo šio įvykio policija jokio sprendimo nepriėmė. Todėl pasienietis toliau tęsė savo darbą.

Įtariamas naudojęs jėgą prieš moteris

Netrukus Š.Trakimavičius įsivėlė į kitą istoriją, kurioje kaltinamas užpuolęs moterį. Pasak policijos, ji tiria įvykį, kuriame šį pasienietį moteris apkaltino tuo, kad 2021 m. gruodžio 30 d. po vidurnakčio jis prie įėjimo į daugiabutį durų išvadino ją necenzūriniais žodžiais ir savo ranka sugriebęs už jos dešinės rankos žasto stipriai spaudė jai ranką ir traukė į save. Šioje istorijoje pasienietis tapo įtariamuoju.

Pasak 15min šaltinių teisėsaugos struktūrose, dėl panašių Š.Trakimavičiaus veiksmų prieš trejus metus irgi buvo pradėtas tyrimas. Tuomet jis buvo kaltintas būdamas neblaivus naktiniame klube smogęs moteriai į veidą. Vėliau tyrimas buvo nutrauktas.

Įsipainiojo į kontrabandos bylą

Tačiau tuo nemalonumai šiam pasieniečiui nesibaigė. Pasak, Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovo Giedriaus Mišučio, balandžio 13 d. VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 199² str. 2 d. dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Įtarimus jame pasieniečiai pareiškė 3 Baltarusijos ir 5 Lietuvos piliečiams, tarp jų ir minimam Druskininkų užkardos pareigūnui.

VSAT duomenimis, praėjusių metų pabaigoje policija yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą, kuriame irgi minimas šis pareigūnas. Tuomet VSAT jo atžvilgiu buvo pradėtas ir tarnybinis patikrinimas.

Pradėjus minėtą Pagėgių pasienio rinktinės tyrimą Š.Trakimavičius buvo nušalintas nuo tarnybos. Taip pat jo atžvilgiu VSAT vyksta dar vienas tarnybinis patikrinimas. G.Mišučio teigimu, paprastai panašiais atvejais pasibaigus visiems teisiniams formalumams ir įrodžius pareigūno kaltę, yra taikoma griežčiausia tarnybinė drausminė nuobauda – atleidimas iš vidaus tarnybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas