Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienio sargybos kirčiai: subliuško dar 5 nusikaltėlių meteorologiniai balionai

Dzūkijoje VSAT pareigūnai perėmė penkias kontrabandininkų oro siuntas, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Per dvi dienas pasieniečiai Dzūkijoje perėmė penkias kontrabandinių cigarečių siuntas, meteorologiniais balionais atskraidintas iš Baltarusijos. Į neteisėtą rūkalų apyvartą nepateko beveik 5,5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus mokesčius, yra daugiau kaip 24 tūkst. eurų.

Pirmadienio popietę vykdę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai miške ties Mikalinos kaimu (Druskininkų sav.) pastebėjo meteorologiniu balionu atskraidintą krovinį. Ryšulyje buvo 495 pakeliai cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Sekmadienį sieną su Baltarusija Jaskonių kaimo (Druskininkų sav.) apylinkėse žvalgę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai pasienio juostoje perėmė tuo pačiu oro keliu iš Baltarusijos pasiųstą cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis krovinį. Tai buvo 1 180 pakelių nelegalių rūkalų.

Tos pačios dienos vakare jau kita Druskininkų pasieniečių pasienio sargyba ties Švendubrės kaimu (Druskininkų sav.) kontrabandininkus paliko be dar vieno meteorologinio baliono krovinio, t. y. 1 240 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Du tokiais balionais atskraidintas baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ su banderolėmis siuntas sekmadienį perėmė ir VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai. Prie Gerdašių kaimo (Druskininkų sav.) perimtame krovinyje buvo 1 500 pakelių cigarečių, ties Stalų kaimu (Lazdijų r.) – 1 000 pakelių.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Iš viso per dvi dienas pasieniečiai sutrukdė kontrabandininkams iš jų „partnerių“ Baltarusijoje oro keliu gauti 5 415 pakelių cigarečių, kurių vertė – daugiau kaip 24 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas