Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasienyje – ne tik migrantų kontrolė: pareigūnai sulaikė įtariamus kontrabandininkus

Dviejų Varėnos pasienio rinktinės užkardų, Tribonių ir Kabelių, pareigūnai sėkmingai užkardė du mėginimus į Lietuvą atgabenti kontrabandinių cigarečių. Iš viso pasieniečiai sulaikė du kontrabandininkus ir 4 tūkstančius pakelių rūkalų.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį priešpiet VSAT Varėnos rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Jundiliškių kaimu, pastebėjo link valstybės sienos nubėgantį asmenį. Vietovė, kurioje fiksuotas asmuo, yra maždaug už 50 metrų nuo sienos su Baltarusija ir patenka į sienos apsaugos zoną. Joje būti galima tik su specialiu VSAT leidimu.

Į pagalbą buvo pasitelkta belgų aviganė Diabola, kuri pasieniečiams padėjo sulaikyti vyriškį su ryšuliais. Tai – 43-ejų vilnietis. Jo gabentuose ryšuliuose rasta 2000 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Ryšuliai aptraukti polietileno plėvele, o prie jų pritvirtintos savadarbės petnešos, kurias kontrabandininkai naudoja tam, kad būtų patogiau nešti neteisėtą krovinį.

Vyrui pradėtos administracinių nusižengimų teisenos. Už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Už patekimą į valstybės sienos apsaugos zoną be VSAT leidimo vyrui teks sumokėti baudą nuo 90 iki 170 eurų.

Po apklausos VSAT pareigūnai sulaikytąjį paleido. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Tribonių pasienio užkardą. Cigaretes laikinai saugomos Tribonių pasienio užkardoje.

Tos pačios dienos vėlų vakarą Kabelių pasienio užkardos pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimu, prie pat sienos su Baltarusija, pastebėjo pamiške einantį vyrą su nešuliais.

Vyras buvo valstybės sienos apsaugos zonoje. Pastebėjęs artėjančius pasieniečius, asmuo bandė sprukti, metė ryšulius į mišką, bet vos už kelių metrų buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad 20 -ties Lazdijų rajono gyventojas gabeno 2000 pakelių cigarečių „NZ Gold“. Rūkalai pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Kaip ir pirmuoju atveju, vyrui pradėtos administracinių nusižengimų teisenos. Už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką Lazdijų rajono gyventojui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų, už patekimą į valstybės sienos apsaugos zoną be VSAT leidimo – bauda nuo 90 iki 170 eurų.

Po apklausos Lazdijų rajono gyventojas paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Kabelių pasienio užkardą, kur ir saugomos jo gabentos cigaretės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas