Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasienyje sulaikytų migrantų skaičius pasiekė 600 – pirmadienį sugauti dar 13

Praėjusią parą Švenčionių ir Varėnos rajonuose dirbantiems pasieniečiams sulaikius dar 13 neteisėtai į Lietuvą iš Baltarusijos atėjusių migrantų, jų skaičius pasiekė 600. Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, šie skaičiai yra beveik pusaštunto karto didesni, nei per visus 2020- uosius metus.
Sulaikyti migrantai
Sulaikyti migrantai / VSAT

Pirmadienį vakare VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai Švenčionių rajone sulaikė 11 ką tik iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirtusių asmenų. Jie neturėjo dokumentų, prisistatė Irako piliečiais ir pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Pirmadienį vakare bei antradienio naktį Varėnos rajone VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai sulaikė du Baltarusijos piliečius, kirtusius sieną iš savo šalies ir Lietuvoje pasiprašiusius prieglobsčio.

VSAT/Sulaikyti migrantai
VSAT/Sulaikyti migrantai

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 600 neteisėtų migrantų. Šis skaičius yra beveik pusaštunto karto didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius. Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 m. pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 m. – 104, 2017 m. – 72.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausiai yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių – 396. Taip pat sulaikyti 51 Irano, 45 Sirijos, 43 Baltarusijos, 18 Rusijos, 11 Turkijos, 10 Šri Lankos, 6 Tadžikistano, 5 Gvinėjos, 4 Indijos, 3 Afganistano, po 2 Jemeno, Egipto ir Gambijos bei po 1 Somalio ir Kongo piliečiai ar jais prisistatę asmenys.

VSAT/Sulaikyti migrantai
VSAT/Sulaikyti migrantai

Pastaruoju metu labai išaugus tokių atvejų skaičiui VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pareigūnai iš kitų VSAT padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai. Be to, pasieniečiams pagalbon atėjo pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos, Šaulių sąjungos ir kitų institucijų, o netrukus pasienyje su Baltarusija dirbti pradės Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros FRONTEX pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?