Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pauzė didžiojoje pedofilijos byloje: Andriaus Ūso teismas atidėtas iki rugsėjo vidurio

Teismas paskelbė trijų mėnesių pertrauką pedofilijos byloje, kurioje dėl mažametės tvirkinimo yra kaltinamas Andrius Ūsas.
Laimutės Stankūnaitės apklausa vėl neįvyko
Asociatyvinė iliustracija: per praėjusį posėdį Laimutės Stankūnaitės apklausa neįvyko, nes susirgo teisėjas. / Luko Balandžio nuotr.

Visą Lietuvą drebinančioje ir dominančioje pedofilijos byloje – vasaros atostogos.

Antradienio popietę pranešta, kad teismas sostinėje šį rezonansinį procesą žada tęsti tik rudenį, rugsėjo pabaigoje.

Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo atstovės ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Airinės Šerelytės išplatintame pranešime rašoma, kad jau paskirtos būsimų posėdžių datos A.Ūso byloje.

Atsižvelgiant į A.Ūso bylą nagrinėjančių teisėjų, prokuroro, advokatų bei Vilniaus miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovės numatytas kasmetines atostogas ir užimtumą kitose bylose, informuojame, kad mažametės tvirkinimo byla Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme bus nagrinėjama: 2012-09-13, 2012-09-20, 2012-09-27, 2012-10-04, 2012-10-11, 2012-10-18, posėdžiai vyks nuo 9.00 val.

Apie į bylą kviečiamus liudytojus bus informuojama prieš posėdį.

15min.lt primena, kad specialiai A.Ūso bylos nagrinėjimui sudaryta teisėjų kolegija pastaruoju metu bandė darbuotis pasiraitojusi rankoves. Pirmiausia, nutarta rengti viešą procesą. Netrukus iš jo buvo pašalinta ir mažametės motina Laimutė Stankūnaitė, ir mergaitės globėja Neringa Venckienė, o vaiko interesus ginti pavesta valstybei.

Netempiant gumos, surengta itin aštri Drąsiaus Kedžio sesers apklausa.

Tačiau po to procesas ėmė strigti. Vieną posėdį sužlugdė L.Stankūnaitė ir jos apsauga, sutartu laiku neatvežusi valstybės saugomos liudytojos į teismą dėl tariamų grėsmių. Kitas posėdis žlugo dėl teisėjo ligos. Teisėjas Audrius Cininas, per pietų pertrauką norėjęs sporto klube numalšinti stresą, atsidūrė ligoninėje dėl širdies darbo sutrikimų.

Per savaitę kolegijos pirmininkas atsigavo, tačiau vasarą posėdžiauti proceso dalyviai nesiveržė, vasaros poilsį yra susiplanavę ir patys teisėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas