Sportas gyvai
05 28 /14:20

Pavydo dramos auka Klaipėdoje tapo žinomas Kauno kriminalinio pasaulio veikėjas

Sekmadienio rytą Klaipėdoje daugiabučio kieme nušautas žinomas Kauno kriminalinio pasaulio veikėjas Artūras Mockus, skelbia kaunodiena.lt. Tačiau jis nušautas ne gaujoms aiškinantis santykius, o dėl pavydo. Bent jau tokia yra pagrindinė versija, kurią tiria policija.

Klaipėdos prokurorai 15min patvirtino, kad auka teisėsaugos pareigūnams buvo žinoma: jis buvo teistas už turtinius nusikaltimus, fizinio skausmo sukėlimą, viešosios tvarkos pažeidimą.

Tuo tarpu A.Mockų nušovęs, o vėliau pats, kaip įtariama, nusižudęs įtariamasis, turimais duomenimis, ginklą laikė teisėtai. Jis pareigūnams nebuvo žinomas.

15min jau skelbė, kad Klaipėdą sukrėtė ankstų sekmadienio rytą daugiabučio kieme nuaidėję šūviai. Žmonės išvydo ant šaligatvio gulintį vyrą.

Kaip skelbė Klaipėdos policija, apie 8.21 val. gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Varpų gatvėje, viešoje vietoje, pirminiais duomenimis, nušautas vyras. Kiek išsiaiškino 15min, nelaimė nutiko greta P.Mašioto progimnazijos. Į nusikaltimo vietą sulėkė gausios policijos pajėgos.

Česlovo Kavarzos nuotr./Nusikaltimo vietoje pareigūnai apsitvėrė baltą „Mercedes“ automobilį
Česlovo Kavarzos nuotr./Nusikaltimo vietoje pareigūnai apsitvėrė baltą „Mercedes“ automobilį

Įtariama, kad žmogžudystę įvykdė 1986 metais gimęs vyras, Teigiama, kad jis su nusikalstamu pasauliu nesusijęs, užsiėmė smulkiu verslu. Jis tykojo prabangiu „Mercedes-Benz“ automobiliu šiame name gyvenusią moterį parvežusių dviejų vyrų. Teigiama, kad ši moteris buvo įtariamojo žmona. Esą jiedu jau buvo išsiskyrę, bet vyras dar puoselėjo jausmus.

Kaunodiena.lt rašo, kad įtariamasis naktį sekė moterį, kuri su dviem iš Kauno atvykusiais vyrais leido naktį baruose. Ryte jis patykojo ir paleido nemažai šūvių. Dar vienas vyras ir moteris kulkų išvengė, o A.Mockus žuvo vietoje.

Įvykdęs nusikaltimą įtariamasis nuvažiavo į Mogiliovo gatvėje esantį daugiabutį, kur gyveno jo žmonos motina. Ten namo laiptinėje jis rastas negyvas, šalia jo gulėjo jo teisėtai laikytas pistoletas. Policija mano, kad vyras nusižudė.

Buvo minimas žiaurios žmogžudystės byloje

Kaunodiena.lt primena, kad A.Mockus buvo daug metų siejamas su dabar teisiama „kamuolinių“ grupuote. Jis buvo ne kartą teistas už vagystes ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, dalyvavęs gaujų susišaudymuose.

A.Mockus buvo įtariamas 2017 m. kovo 26 dieną Kaune dalyvavęs įvykdant kraupią žmogžudystę, bet teismo išvengė.

Nusprendę pasityčioti iš kur kas vyresnio sugėrovo, trys vyrai žirklėmis sužalojo jam ausį ir nosį. Auka mirtinai nukraujavo vietoje. Tų metų balandžio 19 d. buvo sulaikyti įtariamieji, dieną vėliau dviem iš jų teismas skyrė suėmimą.

Pasak bylos prokuroro Vytauto Gatavecko, nusikaltimas įvykdytas išgertuvių, vykusių 54-erių metų aukos bute Kaune, metu. Alkoholį ketveriukė vartojo keletą dienų iš eilės dar iki įvykio. Tarpusavyje įtariamieji ir nužudytasis – tiesiog pažįstami, gyveno viename rajone.

„Po besaikio alkoholio vartojimo įtariamiesiems kilo noras pasityčioti iš nukentėjusiojo. Buvo panaudotas netipinis nusikaltimo įrankis – žirklės. Nukentėjusiajam sužalota nosis, ausis, dėl ko jis įvykio vietoje nukraujavo ir mirė. Nukraujavimas įvyko gana greitai“, – teigė prokuroras.

Anot jo, tai – vieninteliai sužalojimai. Naudotos buvo medicininės žirklės. Žaizdos – ne paprasti įbrėžimai, o įkirpimai. Auka, pirminiais duomenimis, nebuvo laikoma surišta, nesipriešino.

„Duomenų, kad nužudytasis bandė priešintis, neturime. Matyt, negalėjo to padaryti dėl per didelio suvartoto alkoholio kiekio. O ir vyresnis už įtariamuosius. Be to, buvo neįgalus. Apie tai, kas nutiko, jie patys pranešė kaimynams. Užėję pasakė: „Lygtai miręs“. Tuomet pasišalino iš įvykio vietos. Kaimynai iškvietė medikus, policiją“, – tikino V.Gataveckas.

Trys įtariamieji – Vidas Šatas, Mantas Germanavičius ir Artūras Mockus – buvo sulaikyti. Tačiau nuteisti buvo tik M.Germanavičius ir V.Šatas. A.Mockui įtarimai buvo panaikinti.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba
Jei reikia pagalbos vaiko teisių klausimais
Skambinkite pagalbos telefonu 8 800 10 800 arba rašykite žinutę Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pokalbių laukelyje „Pasikalbėkime“. Pranešti apie pažeidimą galima vaiko teisių apsaugos skyriuose, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje, arba skambinti telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius