Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pedofilija kaltinamo Viktoro Usovo byloje – slaptų įrašų peržiūra

Vakarų Lietuvoje žinomas pramogų pasaulio veikėjas, renginių vedėjas Viktoras Usovas pirmadienį Klaipėdos rajono apylinkės teisme pasirodė ant galvos užsidėjęs striukę. Žiniasklaidai žadėjęs „atskleisti visą tiesą“ teisme jis tylėjo. Pirmadienį analizuota vaizdo medžiaga, kurią tyrimo metu padarė pareigūnai, taip pat peržiūrėti įrašai iš apklausų, kur pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu apklausė jaunuolius. Dauguma dabar nebenori turėti su byla nieko bendro.
Viktoras Usovas į teismą atėjo ant galvos užsimetęs striukę.
Viktoras Usovas į teismą atėjo ant galvos užsimetęs striukę. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Praeityje šlovės spinduliuose maudęsis V.Usovas kaltinamas nuskriaudęs mažiausiai 13 berniukų.

Skandalą visuomenėje sukėlusi pedofilijos byla Gargžduose atversta dar sausį. Tada į teismą atėję nukentėjusiųjų artimieji neslėpė pykčio kaltinamajam. Jie kaltino V.Usovą pasinaudojus vaikais, manipuliavus ir šantažavus juos, rašinėjus žinutes ir naktimis, papirkinėjus svaigalais.

Dalį vaikų įvykis taip paveikė, kad jie iki šiol nenori prisiminti pažinties, nenori bendradarbiauti su teisėsauga. Todėl byloje buvo peržiūrimi ikiteisminio tyrimo metu daryti vaizdo įrašai.

V.Usovas kaltę atkakliai neigia, žiniasklaidai anksčiau žadėjo „atskleisti visą tiesą“.

Tačiau pirmadienį jis nepratarė nė vieno žodžio. Pedofilija kaltinamas vyras kelis kartus posėdžiuose nepasirodė dėl sveikatos. Ir pirmadienį advokatas prasitarė, kad kaltinamasis apsinuodijęs maistu ir jaučiasi prastai.

Prokurorė Edita Mikailainienė teigė, kad byloje – jautrūs duomenys. Siekiant apsaugoti nepilnamečius, jie į posėdį nekviečiami.

Apsimetinėdavo lyg aktorius

V.Usovas į teisėsaugos akiratį pateko jau prieš kelerius metus. Buvo surengta iš anksto gerai apgalvota pasala. Po ilgo ir sudėtingo tyrimo V.Usovas sulaikytas 2018-ųjų pavasarį.

Ištirta, kad krepšinio klubo „Neptūnas“ projektų vadovu dirbęs V.Usovas turėjo ir „tamsiąją pusę“: jis kaltinamas mažiausiai penkerius metus tvirkinęs vaikus ir nuskriaudęs jų bent 13.

Veikė apgalvotai: vis keitė automobilius, prisistatydavo vis kitu asmeniu. Vaikams pasakodavo esąs tai verslininkas, tai gydytojas, tai masažistas, tai turtuolio sūnus. Aukomis dažniausiai tapdavo socialiai pažeidžiami berniukai. V.Usovo lytinę aistrą jie tenkindavo už alkoholį, cigaretes, pinigus ar net narkotikus. Bylos duomenimis, vienam berniukui V.Usovas davė 10 eurų.

Iš viso V.Usovui inkriminuojama 18 nusikalstamų veikų: dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo bei dėl vaiko įtraukimo girtauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus