Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienio drama Vilniaus centre: paskui skęstantįjį upėn šoko ir praeivis

Paskutinio vasaros penktadienio popietę Neries upės vandenyje pačiame sostinės centre netikėtai atsidūrė du vyrai. Vienas jų – šanso išgelbėti gyvybę nepraleidęs atsitiktinis praeivis.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija: Neries krantinės ties Baltuoju tiltu Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranešimo apie dramatišką situaciją sostinės Upės gatvėje, prie Baltojo tilto, specialiosios tarnybos skubios pagalbos numeriu 112 sulaukė penktadienį 14.16 val.

Į Neries krantinę suskubo visi ekipažai – greitoji, policija, ugniagesių narai. Visgi svarbiausiu įvykio dalyviu tapo atsitiktinis praeivis, per kelias akimirkas susivokęs, kas įvyko ir ką privalu daryti toliau.

Tuo metu daugeliui aplinkinių sujudimas tapo galvosūkiu, kas čia dedasi – galbūt tik vyksta pratybos arba atliekama planinė paieškų vandenyje operacija, apie kurią visuomenė iš anksto informuota nebuvo?

Štai kaip ši situacija pasirodė vienam vilniečiui, tapusiam jos liudininku ir paraginusiam redakciją pasidomėti, kas iš tiesų dėjosi.

„Kokia gelbėjimo operacija vyksta Vilniuje prie Baltojo tilto? Sulėkusios visos tarnybos, dirba narai“, – pranešė skaitytojas.

Kuomet jis automobiliu stovėjo ant Žaliojo tilto (senamiesčio kryptimi), į kitą pusę (į dešinįjį Neries krantą) su sirenomis nuvažiavo ugniagesių automobilis su valtimi priekaboje.

Netrukus šie gelbėtojai nusileido į Neries pakrantę netoli Baltojo tilto (maždaug ties ta vieta, kur įrengtas sporto aikštynas.

„Ten jau stovėjo keli ugniagesių automobiliai, taip pat greitosios pagalbos ir policijos automobiliai su įjungtais švyturėliais. Ant krantinės, kaip suprantu, buvo gaivinamas žmogus, nes prie neštuvų buvo pritūpę keli medikai. Gelbėtojų liemenes dėvintys žmonės su vandens motociklu suko ratus upėje, lyg dar būtų kažko ieškoma. Visą šį vaizdą pamačiau jau stovėdamas spūstyje kitoje Neries pusėje, Goštauto gatvėje“, – savuosius įspūdžius papasakojo 15min skaitytojas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriuje (OVSS) 15min sužinojo, kad popietės įvykiai Neries krantinėje plėtojosi žaibiškai ir dramatiškai.

Pirmiausia, vandenyje atsidūrė vienas žmogus. „Kažkaip pats įkrito“, – tiek, pagal pirmines nustatytas aplinkybes, žinojo budėtojas, o tiksliau siužetas galbūt bus atskleistas vėlesnio tyrimo metu.

„O kitas žmogus šoko iš paskos ir bandė jį gelbėti“, – tolesnį posūkį įvardijo OVS pareigūnas.

Jis užtikrino, kad tiek šis atsitiktinis gelbėtojas, tiek skenduolis sėkmingai atsidūrė krante. Pastarasis perduotas medikams. Abu vyrai gyvi, pirminiais duomenimis, išgelbėtasis įvykio metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

Tapote iš arčiau viską mačiusiais šio įvykio liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento