Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
02 05

Pensininkų siaubas: keisdama vaidmenis ir „kolegas“ švarino vieną butą po kito

Bendrovės „Telia“, socialinio paramos skyriaus, „Maisto banko“ darbuotoja, paramos senjorams organizacijos atstovė, – tiek „vaidmenų“ per kiek daugiau nei mėnesį, manoma, sukūrė 33-ejų metų šiaulietė Rūta Jurevičiūtė. Apsimesdama tuo, kuo nėra, su tariama „kolege“ ji, manoma, lankė vieną Kauno pensininką po kito, o iš jų namų išeidavo su šimtais ar tūkstančiais eurų.
Kaltinamosios teisme
Kaltinamosios teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiuo metu Kauno apylinkės teisme nagrinėjamos trys baudžiamosios bylos, kuriose skamba Šiauliuose gimusios ir Karmėlavos seniūnijoje gyvenančios R.Jurevičiūtės pavardė. Viena iš tų bylų narpliota vasario 5-ąją.

Anksčiau nė karto neteista, pagrindinį išsilavinimą įgijusi, netekėjusi, niekur nedirbanti, mažametį vaiką auginanti moteris šioje byloje kaltinama kartu su bendrininke Laura Brižinskaite 2021 m. per kiek daugiau nei mėnesį apvogusi 11 itin garbaus amžiaus žmonių namų.

Iš viso nukentėjusiųjų šioje byloje – 12. Yra tokių, kurie netrukus švęs 100-metį. Jauniausiam apvogtam žmogui – 77 metai, vyriausiam – 97-eri.

Abi moterys sulaukė kaltinimų ne tik dėl vagysčių (baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų), bet ir dėl dokumento pagrobimo arba pagrobtojo panaudojimo bei netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis (abiem atvejais baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų).

Apvogė 11 senjorų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius