Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per antradienį policija nustatė beveik 500 Kelių eismo taisyklių pažeidimų

Vien antradienį šalies keliuose sužeisti du pėstieji, kurių gyvybė užgeso ligoninėje.
Avarija Vilniuje
Avarija Vilniuje / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Liepos 31-ąją, antradienį, šalies keliuose įvyko, pirminiais duomenimis, 14 eismo įvykių. 2 eismo dalyviai (pėstieji) mirė ligoninėje, vienas jų – 16 metų paauglys į įvykį pateko nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje. Sužeista 15 žmonių, tarp kurių 2 nepilnamečiai (keleiviai). Įvykiuose nukentėjo 7 vairuotojai (1 – motociklo), 5 keleiviai, 2 pėstieji (pėsčiųjų perėjose) ir 1 dviračio vairuotojas.

Užregistruoti 9 atvejai, kai transporto priemonės susidūrė (11 žmonių sužeista). Esant šlapiai kelio dangai – 1 eismo įvykis (sužeisti 2).

Vilniuje 6-iuose eismo įvykiuose sužeisti 8 žmonės, Kaune – 3 įvykiai (1 žmogus žuvo, 2 sužeisti), Klaipėdoje, Alytuje ir Telšiuose – po 1 įvykį (sužeisti 4 žmonės).

Per parą policija gavo 163 asmenų pranešimus apie techninius eismo įvykius.

Nustatyta beveik 500 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Prie vairo sulaikytas 21 neblaivus vairuotojas, 13 atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 7 dalį. 17 asmenų vairavo transporto priemones, nors teisės tam neturi. Išaiškinti 66 dviračių vairuotojų ir 37 pėsčiųjų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai. 69 vairuotojai, vairuodami, naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis.

Popietę, tą pačią valandą, įvyko 2 eismo įvykiai, kuriuose sužeisti 2 pėstieji, abu jie ligoninėje mirė. Apie 14.39 val. Širvintų rajone, Lapelės kaime, Musės gatvėje, ratinis traktorius „T-40“ su puspriekabe, vairuojamas 62 metų vyro, partrenkė į važiuojamąją kelio dalį įėjusį pėsčiąjį. 44 metų vyras atsitrenkė į traktoriaus dešinį galinį ratą, griuvo ant žemės, kur jis buvo pervažiuotas puspriekabės rato. Sužeistas vyras išvežtas į Vilniaus ligoninę. Gautas pranešimas, kad rugpjūčio 1-osios naktį (apie 0.20 val.) jis ligoninėje mirė.

14.40 val. Kaune, A.Juozapavičiaus prospekte, nuo Sandėlių gatvės link Tilto gatvės važiavęs automobilis „Audi Q5“ parbloškė į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją iš dešinės pusės staiga įėjusį 16 metų paauglį. Dėl daugybinių sužeidimų nepilnametis paguldytas į Kauno klinikų vaikų reanimaciją. Gydytojams jo gyvybės išgelbėti nepavyko, tą patį vakarą jis mirė. Automobilį vairavo 29 metų moteris.

Naktį (4.59 val.) Vilniuje, Antakalnio gatvėje, esant šlapiai kelio dangai, į gatvės apšvietimo stulpą ir kelio ženklą atsitrenkė 1-osios serijos BMW automobilis. Nukentėjo 24 ir 28 metų vyrai (ambulatorinis gydymas). 28-erių ir 31-erių moterys sužeidimų išvengė. Automobilį galbūt vairavo 24-erių vaikinas.

10.30 val. Klaipėdoje, Liepų gatvėje, į kairę sukęs automobilis „BMW 320“ partrenkė moterį, ėjusią per pėsčiųjų perėją. 86 metų pėsčioji paguldyta į ligoninę. Vairuotojas, nepranešęs apie įvykį policijai, iš įvykio vietos pasišalino. Nustatyta, kad automobilį vairavo 24 metų vaikinas.

Ryte (10.34 val.) Telšiuose, Luokės gatvėje, 39 metų vyro vairuojamas krovininis mikroautobusas „Renault Master“ atsitrenkė į prie pėsčiųjų perėjos sustojusį automobilį „Suzuki Alto“, kurį vairavo 55 metų moteris. Nuo smūgio šis automobilis pariedėjo ir kliudė per perėją ėjusią pėsčiąją. 58 metų moteris dėl sužeidimų paguldyta į ligoninės Traumatologijos skyrių.

Pavakarę (17.00 val.) Alytuje, Ulonų gatvėje, į prieš pėsčiųjų perėją stabdžiusį automobilį „Toyota Aygo“, vairuojamą 41 metų moters, atsitrenkė 21 metų vaikino vairuojamas „VW Golf“. Nukentėjo pirmojo automobilio 62-ejų ir 8 metų keleivės (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Po vidurdienio (12.07 val.) Vilniaus rajone, Bruškiškės kaime, taksi automobilis „Toyota Prius“, vairuojamas 22 metų vaikino, lenkė į kairę sukusį automobilį „Audi A3“ ir su juo susidūrė. Nuo smūgio „Toyota“ atsitrenkė į kelio ženklą ir nuvažiavo nuo kelio. Nukentėjo šio automobilio 26 metų keleivė (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Rugpjūčio 1-osios naktį (0.02 val.) Vilniuje, Lazdynuose, Laisvės prospekte, 29 metų vyro vairuojamas motociklas „Yamaha YZF-R6“, persirikiuodamas iš antrosios eismo juostos į pirmąją, kliudė ja važiavusio kito motociklo „Honda“ vairuotojo koją. 22 metų vaikinas patyrė kairės kojos lūžį (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena: pėstiesiems įžengti į važiuojamąją kelio dalį leidžiama tik po to, kai jie įvertina atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikina, kai tai saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.

Vairuotojas, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, privalo sulėtinti greitį arba sustoti prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“, kad praleistų į bet kurią jo važiavimo krypties eismo juostą, o keliuose su viena eismo juosta kiekviena kryptimi – į bet kurią eismo juostą perėjoje įėjusį pėsčiąjį. Transporto priemonių vairuotojai privalo imtis papildomų atsargumo priemonių tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui arba tais atvejais, kai pėsčiųjų perėja iš vairuotojo vietos nėra gerai apžvelgiama, ir įsitikinti, kad pėsčiųjų perėjoje nėra pėsčiųjų, kuriuos turėtų praleisti.
LKPT duomenimis, nuo šių metų pradžios šalies keliuose jau žuvo 98 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas