Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 01 /13:24

Per Jonines iki komos sumuštas Matuizų parduotuvės direktorius mirė

Ligoninėje mirė 31 metų vyras, kurį prieš savaitę Varėnos rajone, Joninių šventės metu, žvėriškai sumušė, įtariama, trys vienos šeimos nariai: vyriškis, jo sūnus ir žmona. Teigiama, kad užpuolikai iš Matuizų parduotuvės komercijos direktoriaus naktį reikalavo degtinės.
Avarija Lentvario gatvėje
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Alytaus apskrities policija portalui 15min patvirtino, kad pareigūnai pranešimo iš ligoninės apie užgesusią nukentėjusiojo gyvybę sulaukė dar sekmadienį.

Tokiais atvejais teisėsauga tyrimus dėl sveikatos sutrikdymo perkvalifikuoja į žmogžudystės baudžiamąsias bylas.

Apie tai, kad Joninių šventė Varėnos rajono Matuizų gyvenvietės bendruomenėje baigėsi dramatišku kriminaliniu skandalu, 15min pasakojo birželio 26-ąją.

Nukentėjusiojo mama Aldona K. interviu naujienų portalui tuomet pabrėžė, kad jos sūnus Edgaras buvo sumuštas iki komos, nes atsisakė pažeisti įstatymą ir 4 valandą nakties atrakinti parduotuvę bei duoti svaigalų įsilinksminusiems Joninių šventės dalyviams Matuizų gyvenvietėje.

„Pirmas smūgis buvo iš pasalų, kai Edgaras buvo nusisukęs, o visi kiti – į galvą. Pirmiausia kirto sūnus E.V., paskui tėvas E.V., o galiausiai girta motina I.V. spardė ir net šokinėjo ant galvos gulinčiam. Ši moteris, kai išgeria, tampa nevaldoma“, – yra sakiusi dabar gedinti moteris, kuriai medikai padėties rimtumą buvo paaiškinę nuo pirmųjų minučių. Buvo pasakyta tiesiai: jei jos sūnus atsigaus – tai bus stebuklas.

Pirmadienį po pietų velionį planuota šarvuoti, tačiau dėl užsitęsusio teisėsaugos tyrimo šiuos planus šeimai teko atidėti.

„Edgaras buvo jaunas ir energingas vaikinas. Deja, jaunystės, energijos ir artimųjų maldos jam nepakako kovojant už savo gyvybę. Šįryt jis kovą pralaimėjo“, – socialiniame tinkle skelbia artimieji.

Dėl susiklosčiusių aplinkybių (vykdomo tyrimo) šiandiena netikėtai pasikeitė atsisveikinimo su Edgaru laikas. „Šiandien jisai tikrai nebus šarvojamas. Atsisveikinti su Edgaru galėsite liepos 2 d., Matuizų šarvojimo salėje, Šv. mišios bus laikomos liepos 3 d. Matuizų koplyčioje, laidojamas – liepos 3 d. Matuizų kapinėse“, – pirmadienį po pietų patikslino velionio motina.

Suprasti akimirksniu

  • Įvykis užfiksuotas apie 4 val. Matuizų kaime, kai 1988 metais gimusį nukentėjusįjį sumušė 1996 ir 1973 metais gimę vyrai bei 1974 metais gimusi moteris.
  • Nukentėjusysis po galvos operacijos buvo gydomas Kauno klinikose, vyras gulėjo komos būklės.
  • 1973 metais gimęs įtariamasis uždarytas į areštinę, teismas jį leido suimti. Edgaro šeima įsitikinusi, kad už vyro gyvybės atėmimą atsakingi visi trys užpuolikai. Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas nužudė kitą žmogų dėl chuliganiškų paskatų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.
  • Kauno apygardos prokuratūroje ikiteisminis perkvalifikuotas į nužudymą. Įtariamojo suėmimas iki liepos 6 dienos dar galioja, netrukus greičiausiai bus kreipiamasi į teismą dėl šios griežčiausios kardomosios priemonės pratęsimo.

Visų, norinčiųjų atsisveikinti su Edgaru, prašoma nešti po baltos rožės žiedą, kaip simbolį jaunystės ir šviesios atminties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito