Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per perėją ėjusią ir atšvaitą segėjusią alytiškę parbloškė „VW Passat“: vairuotojas – girtas

Pastaruoju metu toje pačioje Alytaus vietoje įvyko kelios eismo nelaimės, kurių metų nukentėjo pėsčiosios. Dėl vienos jų atsakingas girtas vairuotojas. Tačiau alytiškiai vis tiek labai susirūpinę eismo saugumo reikalais šioje ir kitose miesto vietose.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Kadras iš Danielius.net skaitytojo filmuotos medžiagos

Alytaus apskrities VPK pareigūnai užfiksavo, kad gruodžio 19 d. apie 17 val. Alytuje, Likiškėlių g., neblaivus (1,38 prom. alkoholio) vyras (gim. 1961 m.) vairuodamas automobilį „VW Passat“, pėsčiųjų perėjoje partrenkė moterį (gimusią 1967 m.).

Nukentėjusiajai medikai nustatė žaizdą galvoje, ji išleista gydytis į namus.

Šis įvykis Alytuje sukėlė didelį vietos gyventojų susirūpinimą eismo saugumu mieste, 15min redakcija apie tai gavo tris laiškus.

Viename iš jų rašoma, kad pirmadienio vakarą Alytuje tvyrojo ypatingai didelis rūkas. Alytiškis teigia, kad šiuo atveju tik per atsitiktinumą išvengta žuvusių, o paprastai toje pačioje Likiškėlių gatvės perėjoje tarp „Vidzgirio-IKI“ ir „Senukų“ prekybos centro į ugdymo įstaigas skuba daugybė mokinių – progimnazistų, gimnazistų.

VIDEO: Avarija Alytuje 2016 12 19 mpg

Kitas alytiškis mini, kad ši miesto vieta jau seniai yra tapusi „juodąja dėme.“

„Šalia prekybos centro yra dvi perėjos. Tačiau dažniau naudojamasi perėja, kuri jungia su „Senukų“ prekybos centru. Tai jau ne pirmas kartas, kai šioje perėjoje sunkiai sužeidžiami ir žūsta žmonės. Perėja kerta net 4 eismo juostas, vienoje vairuotojai sustoja, kitoje ne – ir įvyksta eismo įvykiai.

Per 25 metus sugebėta tik pakabinti ženklą 40 km/val., padėti „gulintį policininką“.

Tarybiniais metais planuoti šviesoforai, požeminiai perėjimai, bet tai ir liko tik popieriuje. Per 25 metus sugebėta tik pakabinti ženklą 40 km/val., padėti kalnelius („gulintį policininką“). Vėliau susirūpinta įrengti asfaltuotą plačią gatvės sankasą. Tačiau neįrengta šiurkšti (garsinė) automobilių stabdymo danga, nėra apie avaringumą įspėjančių ženklų, perėja tinkamai neapšviesta. Pasekmės – suluošinti žmonių likimai. Žmonės rašė, kreipėsi visur, bet jie kaip buvo taip ir liko „gyvaisiais kėgliais“ – patirtimi ir mintimis dalijasi 15min skaitytojas.

Redakcija taip pat sulaukė vienos skaitytojos padėkos gydytojui, kuris „dar 2016 12 17 lietingą, rūko apimtą vakarą sustojo Likiškėlių gatvėje, ir kaip ištikimas Hipokrato priesaikai, padėjo gelbėti sužeistą perėjoje pėsčiąją. Ačiū, kas nelieka abejingas, stiprybės, sveikatos, sužeistajai ir jos šeimai. Stiprybės ir vairuotojui, būkime atidūs kelyje!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai