Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per pusmetį Kauno regione surengta daugiau kaip 160 aplinkosaugininkų reidų, nustatyti 273 pažeidimai

Aplinkos apsaugos departamentas tęsią valdybų ataskaitų ciklą. Kauno valdybos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai per pirmąjį šių metų pusmetį Kauno regione surengė daugiau kaip 160 reidų, kurių metu buvo patikrinta beveik 810 žvejų bei 141 medžiotojas. Išaiškinta 273 pažeidimai, tarp kurių 117 susiję su žvejyba, 50 – su medžiokle. Pateikta sąskaitų už beveik 30 tūkst. eurų.
Nemune žvejai nuo seno gaudo ypatingus gyvius – nėges, kurios neturi ne žvynų, nei kaulų
Žvejyba/ Asociatyvi nuotr. / Vidmanto Balkūno nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Aplinkos apsaugos departamentas, per pusmetį gamtai padaryta žala įvertinta ir iš pažeidėjų siekiama išieškoti beveik 30 tūkst. eurų.

Iš 117 nubaustų žvejų 55 bausti už šiurkščius žvejybos pažeidimus, už žvejybą draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais, draudžiamose vietose. Taip pat paimti ar rasti 50 tinklinių įrankių, 47 draudžiamų bešeimininkių įrankių ir 15 kitų žvejybos įrankių ir priemonių.

Apie 40 proc. visų nustatytų Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimų buvo padaryti panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius – statomuosius tinklus arba žvejojant draudžiamu būdu.

Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai daugiausiai žvejybos pažeidimų nustatė pavasarį, tai susiję su tuomet vykstančiu žuvų nerštu.

Taip pat nustatyta 50 medžioklės pažeidimų, iš kurių net 10 už šiurkščius medžioklės pažeidimus.

Paimta 2 šaunamieji ginklai, 44 kiti medžioklės įrankiai ir 2 automobiliai.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja gyventojams už sąmoningumą ir apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus prašo pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai telefonu 8 (5) 273 2995.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus