Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per sprogimą Kauno forte sužalotos mergaitės tėvai reikalauja 1,5 mln. litų kompensacijos

Vilniaus apygardos teismas atvertė civilinę bylą, kurioje atsakovu dėl visą šalį sukrėtusios tragedijos tapo Lietuvos valstybė, atstovaujama Teisingumo ministerijos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje. / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt pasakojo apie 2008-ųjų lapkričio 12-osios tragediją Kauno pakraštyje, kai 1-ame forte sprogimo metu buvo sužalota mergaitė. Sprogus buteliukui su chemikalais, devynmetei nutraukta koja (nuotraukas iš įvykio vietos galite pamatyti čia).

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismas atvertė civilinę bylą, kurioje per sprogimą sužalotos mergaitės tėvai reikalauja 1,5 mln. litų kaip turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo, rašo Delfi.lt.

Atsakovas šioje byloje – Lietuvos valstybė, atstovaujama Teisingumo ministerijos.

Mergaitės ir jos tėvų interesams atstovauja advokatas, buvęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Valentinas Mikelėnas.

„Mes manome, kad valstybė nesirūpino savo turtu, dėl to buvo sudarytos sąlygos nelaimei atsitikti. Gaila, kad kelios valstybinės institucijos negali susitarti, kas atstovaus valstybei teisme. Mes susidūrėme su tipiniu biurokratiniu atsirašinėjimu, nors tokioje byloje valstybė turėjo parodyti iniciatyvą ir kuo greičiau atlyginti žalą nukentėjusiajai mergaitei“, – Delfi.lt cituoja V.Mikelėną.

Atsakovo atstovai vilniečių šeimos pretenzijas neigia.

Ministerijos ir Valstybės turto fondo atstovai siekia, kad į bylą trečiuoju asmeniu būtų įtraukta ekskursiją organizavusi mokykla, kartu su nepilnamečiais vykusi mokytoja, ekskursiją vedęs gidas, forto teritorijoje veikęs dažasvydžio sporto klubas „Driliai plius“ bei Kauno miesto ir rajono savivaldybių administracijos.

Atsakovo atstovai taip pat nori gauti ikiteisminio tyrimo medžiagą, nes moksleiviai esą gali būti patys kalti dėl nelaimės, jei spardė po kojomis buvusius įtartinus buteliukus.

Dėl šių prašymų teismas atidėtas, tačiau procesą numatoma tęsti gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas