Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per vieną dieną – dviejų automobilių skrydžiai, inspiruoti alkoholio paralyžiuotų veiksmų

Rugsėjo 19-oji dviem Radviliškio rajone važiavusiems vyrams buvo fatališka – jų vairuojami automobiliai vertėsi, o sunkiai sužaloti vairuotojai atsidūrė ligoninėje. Priežastis viena – nuo alkoholio apsvaigę vyrai nesusidorojo su vairavimu, nebesuvaldė automobilių ir nuvažiavo nuo kelio. Sekundės lėmė, kad nuo jų nenukentejo kiti eismo dalyviai.
Apvirtę automobiliai
Apvirtę automobiliai / Šiaulių AVPK nuotr.

Apie 8 val. Radviliškio rajone, nuo Grinkiškio mstl. pusės link Skėmių k., VW GOLF vairavusi moteris prasilenkė su priešpriešiais važiavusiu autobusiuku ir staiga pamatė, kaip pastarasis jau skrieja lauku, pakyla į orą, verčiasi ir trenkiasi į žemę. Po kelių akimirkų pasklido didžiulis dulkių kamuolys. Į nelaimės vietą atbėgusi moteris rado iš transporto priemonės iškritusį vyrą kruvina galva. Atskubėję medikai, jį išvežė į ligoninę. Čia jis liko gydytis dėl daugybinių šonkaulių lūžių bei kitų traumų.

Naudojantis transporto priemonių registru, buvo nustatyta, jog mikroautobusą vairavo 60-metis Panevėžio gyventojas. Vyrui buvo nustatytas vidutinis – 1,62 prom., girtumas. O kai girtumas siekia per 1,5 prom., vairuotojo laukia baudžiamoji atsakomybė. Taigi panevėžiečiui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pirminiais duomenis, autobusiuką smarkiai sumėtė, o neblaivus vairuotojas jo nebesuvaldė ir dėl to įvyko eismo įvykis.

Apie 16 val. laukuose apvirtusį automobilį pamatė žmonės, važiavę nuo Baisogalos link Augmėnų. ŠKODA SUPERB gulėjo ant stogo, toliau – iš jo iškritęs žmogus. Pagal rastus dokumentus buvo nustatyta, kad tai – 52 metų Radviliškio rajono gyventojas, kurio seseriai priklausė apvirtęs automobilis.. Pasitikrinti girtumą vyras atsisakė, todėl buvo paimtas jo kraujas. Medikų pateikta išvada konstatavo, kad kraujyje aptikta 1,79 prom. alkoholio.

Ugniagesiai gelbėtojai iš automobilio ištraukė dar vieną sužalotą vyrą, kuris į užduodamus klausimus – kuo vardu, kur gyvena, kas vairavo automobilį, atsakyti nesugebėjo. Vėliau paaiškėjo, kad tai – taip pat Radviliškio rajono gyventojas, kuris dėl daugybinių lūžių buvo irgi išvežtas į Respublikinę Šiaulių ligoninę, po to – Kauno klinikas. Kraujo tyrimas parodė 2.08 prom. girtumą. Kuris vyrų sėdėjo prie transporto priemonės vairo, bus nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, tačiau tiek vieno, tiek kito girtumas buvo pasiekęs ribą, nuo kurios numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Ir ne tik teisinių pasekmių turi girto asmens vairavimas. Jis sukelia ir labai sunkias sveikatos problemas, kurios gali turėti itin sunkių pasekmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas